Selecționerul Belgiei, cuvinte de laudă despre România după aflarea grupelor de la EURO 2024
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Domenico Tedesco a spus că România are o echipă tânără și foarte talentată.

Domenico Tedesco, antrenorul echipei naţionale a Belgiei, a vorbit despre rezultatul tragerii la sorţi a grupelor Campionatului European de fotbal din 2024, care a avut loc sâmbătă la Hamburg (Germania). El a spus că România, una dintre adversarele pe care le va întâlni Diavolii Roşii, “este o echipă foarte tânără şi foarte talentată”, conform presei belgiene citate de Agerpres.

Belgia şi România fac parte din Grupa E, alături de Slovacia şi de echipa care va câştiga play-off-ul B, la EURO 2024, care se va desfăşura în Germania între 14 iunie şi 14 iulie 2024.

Cine mai candidează la Grupa E

Play-off-ul B va fi disputat de Bosnia-Herţegovina, Ucraina, Israel şi Islanda, care vor juca semifinalele pe 21 martie 2024, iar finala pe 26 martie, la Sarajevo, pentru a decide cine va merge la EURO 2024.

“România a terminat pe primul loc în grupa sa (de calificare), în faţa Elveţiei. Este o echipă foarte tânără şi foarte talentată, cu jucători interesanţi, precum Hagi, un nume mare, fiul lui Gheorghe. Dar nu este doar el: Drăguşin, de exemplu, este un fundaş central solid. Pentru a menţiona doar câteva nume, însă îi cunosc deja puţin”, a declarat Tedesco.

Măcar nu e o „grupă de foc”

“Se pare o grupă mai uşoară decât Grupa B (Spania, Croaţia, Italia şi Albania - n.red), dar suntem cu toţii în fotbal suficient de mult pentru a ştii că ceea ce este pe hârtie nu e adevărul, iar hârtia nu este terenul. Slovacia, de exemplu, s-a clasat pe locul secund, după Portugalia, şi a pierdut doar două meciuri, două meciuri împotriva Portugaliei: 0-1 şi 2-3. Este doar un exemplu al diferenţei între ce e pe hârtie şi pe teren”, a spus antrenorul Belgiei.

Domenico Tedesco a subliniat, totodată, “nu există adversare uşoare la un astfel de turneu” precum Campionatul European, adăugând că “nimic nu este previzibil în fotbal, întotdeauna trebuie să iei ceea ce vine şi mai ales să munceşti din greu”.

România va începe EURO 2024 cu meciul împotriva câştigătoarei play-off-ului B, pe 17 iunie la Munchen, iar apoi va juca împotriva Belgiei (22 iunie, la Koln) şi Slovaciei (26 iunie, la Frankfurt).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel