Seismologul Mihai Diaconescu, despre aplicaţia care prezice un cutremur cu 8 ore înainte: E o șansă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Seismologul INFP Mihai Diaconescu a vorbit la România Tv despre aplicaţia care ar putea prezice un cutremur cu opt ore înainte ca acesta să se producă.  

Seismologul Mihai Diaconescu a afirmat, la România, despre aplicația care prezice un cutremur cu 8 ore înainte că "Este o şansă care trebuie fructificată. Eu, personal, nu cred în predicţie, pentru că în momentul producerii unui cutremur sunt n factori care nu pot fi cuantificaţi în momentul de faţă. Merită să le dăm o şansă acestor oameni.

Eu am participat la prezentarea firmei respective. Au făcut un experiment pentru vestul Turciei şi Grecia şi dânşii susţin că ar fi un procent de 90 la sută de predicţie. Aşteptăm şi partea ştiinţifică pentru a vedea exact despre ce e vorba", a spus Mihai Diaconescu, seismolog INFP, la România Tv. 

Compania israeliană IONOTERRA, în parteneriat cu Universitatea Politehnică București, va realiza în România, în a doua parte a anului 2020, o sesiune experimentală de monitorizare a zonei seismice Vrancea, emițând alerte de cutremur în medie cu 8 ore înainte de producerea acestora. Anunțul a fost făcut în cadrul primei conferințe științifice organizate de IONOTERRA în București.

Citeşte şi ȘTIREA ANULUI: România, ALERTATĂ cu 8 ore ÎNAINTE de producerea CUTREMURULUI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel