Seism 2018. Gabriela Firea: S-au pregătit paturi şi săli de operaţie
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Firea
Firea
Primăria Municipiului Bucureşti, prin instituţiile şi Direcţiile aflate în subordine şi care au atribuţii în domeniul siguranţei cetăţenilor şi situaţiilor de urgenţă, a participat la exerciţiul naţional "seism 2018", care vizează punerea în aplicare a concepţiei naţionale de răspuns post-seism.

"Pentru exerciţiul 'Seism 2018' au fost mobilizaţi peste 700 de angajaţi ai instituţiilor aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

"Au fost mobilizaţi peste 700 de angajaţi ai instituţiilor aflate în subordinea Primăriei Capitalei, s-au pus la dispoziţie autovehicule, utilaje, macarale, generatoare, locuinţe de necesitate, hrana, echipe tehnice de intervenţie în teren, atât poliţiştii locali cât şi echipele Companiei de Consolidări au oferit suport echipelor de salvare, iar spitalele din adminstrarea Primăriei Capitalei au suplimentat personalul medical, s-au pregătit paturi şi săli de operaţie, astfel cât să poată face faţă unui număr cât mai mare de pacienţi din Bucureşti dar şi din ţară.

De asemenea, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială sunt pregătite aproximativ 1.000 de locuri de cazare în cele 4 centre sociale şi s-au pregătit peste 1400 de sandvişuri şi sticle cu apă", a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Potrivit raportului Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti în cele 19 spitale aflate în administrare sunt pregătite 538 de paturi medicale (care, la nevoie, se pot suplimenta cu încă 149), 353 paturi chirurgicale, (care, la nevoie, se pot suplimenta cu încă 17), 62 de ventilatoare AŢI şi 77 paturi de terapie intensivă/monitorizare.

ASSMB a convocat un comandament de criză

În cadrul exerciţiului, ASSMB a convocat un comandament de criză în cadrul căruia s-au luat măsuri imediate, mai ales că – potrivit simulării – în urma cutremurului a fost afectat un corp de clădire al Spitalului Colentina. Astfel, s-a decis că este necesară relocarea celor 50 de pacienţi internaţi în corpul de clădire afectat de cutremur, au fost mobilizaţi şefii de gardă, asistenţii şefi precum şi întreg personalul disponibil. De asemenea, au fost anunţaţi furnizorii de utilităţi, respectiv Apa Nova, Enel Distribuţie Nord şi Distrigaz, pentru verificarea eventualelor defecţiuni.

Totodată, prin DGASMB au fost pregătite 1450 de sandvişuri, 1450 de sticle cu apă şi 800 de cornuri, acestea fiind ridicate de pompieri, iar pentru sinistraţi sunt pregătite 800 de locuri de cazare în centrul social de la Pallady, 60 la centrul din Berceni, 120 în Şerban Voda şi 40 în Viilor.

AMCCR şi Compania Municipală Consolidări, 20 de locuințe de necesitate

Compania Municipală Consolidări Bucureşti a participat în cadrul exerciţiului 'Seism 2018' cu 50 de angajaţi, cinci utilaje de mare tonaj, un buldozer şi două încărcătoare. Echipele au acţionat în trei locaţii: Franceza nr. 30, str. Între Gârle nr.13 şi Calea Şerban Voda nr. 180.

Conform scenariului, în toate cele trei locaţii, clădirile erau prăbuşite parţial sau total, iar echipele au fost solicitate pentru a ajuta la îndepărtarea dărâmăturilor. Tot în cadrul acestui exerciţiu, în această dimineaţă, toţi diriginţii de şantier ai Administraţiei Municipale pentru Clădirile cu Risc Seismic au mers în toate punctele unde au fost raportate clădiri prăbuşite total sau parţial.

De asemenea, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, împreuna cu Compania Municipală Consolidări București, a pus la dispoziție 20 de locuințe de necesitate, cu toate dotările necesare. Pot adăposti în regim de urgența aproape 100 de persoane.

STB a deviat traseele autobuzelor

În cadrul exerciţiului „Seism 2018", Societatea de Transport Bucureşti (STB) a intervenit cu echipe de deblocare şi salvare STB, echipe de instalaţii şi echipe sanitare pentru lichidarea efectelor cutremurului.
Având în vedere că la verificarea cailor de comunicaţii s-a constatat blocarea traficului din cauza clădirilor parţial prăbuşite (Splaiul Independenţei, Str. Vasile Pârvan, Str. Berzei, B-dul Regina Elisabeta şi Arcul de Triumf) au fost luate măsuri de deviere ale autobuzelor, de remediere a reţelei de contact unde aceasta a fost afectată iar până la remedierea acesteia, vehiculele au fost tractate de remorchere STB (conform scenariului).

Peste 400 de polițiști locali au intervenit în puncte importante ale Capitalei

Peste 400 de polițiști locali – din cadrul direcțiilor de ordine publică și control - au intervenit în puncte importante ale Capitalei, acolo unde au fost raportate cazurile grave. Pe lângă suportul acordat echipelor de salvare, polițiștii din cadrul DGPLCMB au monitorizat situația în sectoarele Bucureștiului, au fluidizat traficul echipajelor de salvatori, au identificat clădirile care prezentau riscuri și au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

S-au mobilizat echipe de intervenţie pentru semaforizare

În cadrul exerciţiului pentru alarmare de cutremur, la nivelul Administraţiei Străzilor s-au mobilizat echipe de deblocare a părţii carosabile, echipe de intervenţie pentru semaforizare, precum şi echipe tehnice pentru lichidarea efectelor cutremurului.
S-au mobilizat deservenţi şi şoferi pentru autoutilitare de transport, autoutilitare de tractat, autobasculanta, autoutiltara pentru lucru la înălţime, autoutilitara cu macara.

De asemenea, la solicitarea Direcţiei Generale Situaţii de Urgenţă, Statistică şi Strategii din cadrul Primăriei Capitalei, Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti (CMMTB) a anunţat că pune la dispoziţia autorităţilor, în caz de nevoie, toate dotările de care dispune, din care menţionăm 15 autoutilitare, generatoare cu echipament de sudură, motovompresor şi miniescavator. De asemenea, CMMTB b dispune de un număr de 73 de angajaţi care vor fi mobilizaţi în caz de necesitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel