Seiful cu bani, furat de la o asociație de pensionari. Trei tineri au fost reținuți
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Trei tineri din Hunedoara au fost arestaţi preventiv, fiind bănuiţi că au furat un seif cu bani de la o asociaţie a pensionarilor.

Trei tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, din Petroşani, au fost arestaţi preventiv, fiind bănuiţi că ar fi furat un seif cu peste 168.000 de lei care se afla în sediul unei asociaţii a pensionarilor din localitate, a informat sâmbătă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, scrie Agerpres. 

Cei trei suspecţi au fost reţinuţi în urma unor percheziţii efectuate într-un cartier din Petroşani.

Poliţiştii au stabilit că tinerii, împreună cu un complice, au forţat uşa de acces în casieria asociaţiei, în noaptea de 7 spre 8 iulie. După ce au pătruns în interior, cei patru au luat un seif cu bani, l-au încărcat în portbagajul unei maşini şi au părăsit locul faptei.

Au fost arestați preventiv



În urma cercetărilor, magistraţii Judecătoriei Petroşani au emis pe numele suspecţilor mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru furt calificat, al patrulea tânăr fiind deja în arestul Poliţiei.

"Până în momentul de faţă a fost recuperat aproximativ 10% din prejudiciul cauzat, suma respectivă fiind ridicată de la locuinţa bărbatului aflat în stare de arest preventiv", a precizat IPJ Hunedoara.

Totodată, ca urmare a deficienţelor constatate, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe reprezentantul asociaţiei de pensionari din Petroşani, de la sediul căreia a fost sustras seiful, cu amendă de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor minimale de securitate prevăzute de lege pentru tipul de activitate pe care o desfăşura.

Doi tineri, arestaţi pentru tentativă de omor

Doi tineri, de 18 şi 23 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru tentativă de omor, a informat, miercuri, IPJ Ilfov. Cei doi se află în custodia poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale din Ilfov, în cauză fiind desfăşurate activităţile procedurale pentru încarcerarea acestora în arestul DGPMB.

"La data de 27 iulie, poliţiştii din Cernica au fost sesizaţi prin apel la 112 de către un bărbat cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orelor 21,45, fiul său a fost agresat fizic în timp ce se afla în incinta unui parc din comuna Cernica, fiind transportat la un spital din Bucureşti", arată sursa citată.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Ilfov şi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel