Șeful UEFA, despre sărutul lui Rubiales: Voi, jurnaliștii, sunteți cei care ați dus subiectul la acest nivel
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
FOTO: captura video  Twitter@DrACactivism
FOTO: captura video Twitter@DrACactivism
Aleksander Ceferin, șeful UEFA, a făcut declarații privind cazul lui Luis Rubiales.

Gestul controversat al lui Luis Rubiales (46 de ani) continuă să fie adus în discuție și la o lună distanță după finala Campionatului Mondial de fotbal feminin, Spania - Anglia, scor 1-0. 

La acea vreme președinte al Federației Spaniole de Fotbal, Rubiales, a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso, fără voia ei, imediat după ce i-a dat medalia de campioană mondială. Din cauza unei presiuni publice uriașe, Rubiales a cedat și și-a anunțat recent demisia. 

Aleksander Ceferin, șeful UEFA, reacție surprinzătoare despre gestul lui Luis Rubiales

Deși multă lume a catalogat gestul lui Rubiales drept agresiune sexuală, iar Hermoso i-a făcut plângere penală fostului șef RFEF pentru același lucru, Aleksander Ceferin consideră că totul este o exagerare. 

"Am vorbit de câteva ori. Gesturile sale au fost nepotrivite și inconștiente, nu putea câștiga această bătălie. I-am spus că ar fi mai bine să-și dea demisia. Dar nu pot să știu cât de mult l-a influențat sfatul meu.

Când am citit că este o infracțiune serioasă... Sunt avocat de drept penal și mi s-a părut complet ilogic așa ceva. Voi, jurnaliștii, sunteți cei care ați dus subiectul la acest nivel", a spus președintele UEFA.

Vezi și: Sărutul de la ”Naționala” feminină a Spaniei: ”Picătura care a umplut paharul”

Jenni Hermoso a depus plângere pe numele lui Luis Rubiales

La începutul lunii, Hermoso a depus plângere la Parchet. A fost o condiţie indispensabilă pentru ca Parchetul, care la sfârşitul lunii august a deschis o anchetă preliminară împotriva lui Rubiales pentru "agresiune sexuală", să poată efectua urmărirea penală.

De la o recentă reformă a Codului Penal spaniol, un sărut neconsimţit poate fi considerat o agresiune sexuală, o categorie penală ce reuneşte orice tip de violenţă sexuală, conform digisport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel