Șeful Statului Major General al Apărării Naționale Elene, vizită în România
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Șeful Statului Major General al Apărării Naționale Elene se află în vizită în România.

Șeful Statului Major General al Apărării Naționale Elene, generalul Dimitrios Choupis, se află în vizită în România. Acesta s-a întâlnit joi, 23 mai, cu generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, la sediul MApN.

"Discuțiile au vizat situația de securitate, cu accent pe regiunea Mării Negre, măsurile aliate de consolidare a arhitecturii defensive pe flancul estic, precum și diversificarea instruirii comune. De asemenea, oficialii au abordat teme în perspectiva desfășurării, în luna iunie, „Conferinței șefilor statelor majore ale apărării din țările din Balcani pe probleme de cooperare militară”. Generalul Vlad a apreciat contribuția militarilor români și greci la stabilitatea regională prin participarea la misiuni și operații ale NATO și UE în Balcanii de Vest", se arată într-un comunicat al MApN.

Șeful Statului Major General al Apărării Naționale Elene participă la conferința „Black Sea and Balkans Security Forum”

"Prezența colegilor greci în structurile aliate din țara noastră, precum și participarea unor capabilități aeriene și navale ale celor două armate la exerciții multinaționale sunt constante ale excelentei noastre cooperări militare. La acestea se adaugă angajamentul profesional al personalului de stat major din cele două țări în cadrul inițiativelor regionale, cum sunt Brigada Multinațională din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) și Grupul de Luptă al Uniunii Europene - EU HELBROC", a declarat șeful român al Apărării.

Vizita șefului Statului Major General al Apărării Naționale Elene în București are loc în perioada 23-24 mai, perioadă în care este inclusă și participarea la conferința „Black Sea and Balkans Security Forum”."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel