Data publicării:

Șeful Statului Major al Armatei îl contrazice pe Marcel Ciolacu: Românii trebuie să se îngrijoreze! Federația Rusă nu se va opri aici

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Gl.lt. Gheorghiță Vlad Foto: defense.ro
Gl.lt. Gheorghiță Vlad Foto: defense.ro
Generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Armatei, îl contrazice pe premierul Marcel Ciolacu.

Generalul-locotenent Gheorghiţă Vlad, noul șef al Statului Major al Armatei, a oferit un interviu la Europa Liberă în care a precizat că românii trebuie să fie îngrijorați și să se pregătească de război. El a spus că Rusia nu se va opri în Ucraina dacă va câștiga războiul început acum aproape doi ani. 

„Populația din România, la fel ca întreaga populație din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți. Eu, personal, nu neapărat ca și militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici.

Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Cred că nu trebuie irosită nicio secundă. Este un moment T0 în care națiunile europene trebuie să se gândească la pregătirea populației”, a spus șeful Statului Major al Armatei, la Europa Liberă.

Vinerea trecută, premierul Marcel Ciolacu a liniștit populația României, în timpul unei vizite în Maramureș.

„Nu e cazul să ne pregătim de război”, a spus premierul.

Anterior, șeful armatei din Marea Britanie a avertizat populația să se pregătească de un „război masiv cu Rusia”, dar și după afirmațiile ministrului german al Apărării. Acesta din urmă a spus că Putin ar putea ataca NATO în „5-8 ani”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel