Şeful SRR, Ovidiu Miculescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu şi conflict de interese
Autor: Cristina Alexandrescu | Publicat pe: 23 noi 2016, 14:53
WhatsApp
ovidiu miculescu dc
Ovidiu Miculescu, preşedinte - director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi conflict de interese. 

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în acelaşi dosar au fost puşi sub urmărire penală cinci actuali sau foşti membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune - Alexandru Ducu Bertzi, Adrian Moise, Adelina Rădulescu, Ileana Savu, Ana Florea, toţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi conflict de interese. Aceştia se adaugă altor cinci persoane puse sub acuzare săptămâna trecută: Andras Istvan Demeter şi Mirela-Ioana Fugaru (în prezent, membri în CA al SRR), Mihai Voicu, Stejărel Olaru şi Doina Moşneag (foşti membri în CA al SRR). Toţi au fost chemaţi la sediul IGPR, pentru a lua la cunoştinţă faptul că pe numele lor a fost începută urmărirea penală.

'Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada iulie 2011 - ianuarie 2014, aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei', declară procurorii.

Mai multe percheziţii s-au desfăşurat săptămâna trecută la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, precum şi la sediul şi punctul de lucru aparţinând unei societăţi comerciale cu care SRR a desfăşurat relaţii comerciale, fiind puse în executare 11 mandate de aducere. Miercurea trecută, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că Mirela Ioana Fugaru, membru în CA al SRR, s-a aflat în conflict de interese, deoarece, în perioada 29 iunie 2010 - 29 iunie 2014, a participat şi a votat, în cadrul şedinţelor desfăşurate la nivelul Consiliului de Administraţie al SRR, decizii referitoare la planul managerial al evenimentelor culturale aflate pe agenda de lucru a SRR.

Potrivit ANI, Mirela Ioana Fugaru a încheiat cu SRR mai multe contracte de prestări servicii pentru organizarea şi monitorizarea evenimentelor culturale în cadrul grupurilor de lucru, în valoare totală de 63.842 lei. 

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro