Data publicării:

Pe cine va propune Iohannis șef la SRI? Bogdan Chirieac: În politică niciodată să nu spui niciodată

Autor: Valentina Miu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Presidency.ro
Foto: Presidency.ro
Într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre demisia lui Eduard Hellvig din funcția de director al SRI.

Întrebat pe cine va propune Iohannis șef la SRI, analistul politic Bogdan Chirieac a spus:

„În acest an și jumătate de mandat, cât i-a mai rămas, nu cred că va propune un șef civil la SRI. Nu cred că domnul Iohannis va dori să numească un alt director SRI. Gândiți-vă că directorul SRI trece prin votul Parlamentului. El lasă niște lucruri importante care nu știu dacă vor fi legiferate și anume ca directorul SRI să aibă un mandat limitat în timp și maxim două mandate, exact ca președintele României. În prezent acest lucru nu este în lege.

Gândiți-vă că vine un alt director SRI și dacă viitorul președinte nu va fi de acord cu alegerea sa, peste un an și jumătatea ce se întâmplă?

Soluția simplă și la obiect este ca șeful militar al SRI, domnul general Răzvan Ionescu, să dețină acest interimat până la viitorul locatar de la Palatul Cotroceni”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Sorin Grindeanu, director SRI?

„S-a tot discutat despre faptul că poate vrea domnul Grindeanu să devină șef la Serviciul Român de Informații și, uite așa, pleacă de pe umerii domnului Ciolacu o piatră de moară cam greu de dus în ultimul timp”, a adăugat jurnalistul Laurențiu Botin.

„Nu știu dacă domnul Grindeanu dorește director la SRI, dacă el își lansează zvonurile astea sau inamicii domniei sale. Nu cred acest lucru. Îl vedeți pe Iohannis numindu-l pe Grindeanu la SRI? Nu. În politică niciodată să nu spui niciodată. Dar nu cred. 

În opinia mea, plecarea lui Eduard Hellvig este o vulnerabilitate pentru viața democratică din țara noastră”, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

VEZI ȘI: Demisia lui Hellvig de la şefia SRI, "pierdere pentru democraţie", crede Bogdan Chirieac. Avertisment legat de intrarea lui Eduard Hellvig în politică: Depinde cine vine la Cotroceni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel