Șeful SPI Suceava, Florin Constantin Timu, a fost eliberat din arest
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Șeful Serviciului de Protecție Internă Suceava, colonelul Florin Constantin Timu, a fost eliberat vineri din arest.

Contestația depusă de colonelul Florin Constantin Timu a fost admisă de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care au decis că acesta poate pleca acasă fără niciun fel de restricție.

O măsură similară a fost luată și față de comisarul-șef Radu-Ionuţ Obreja, care fusese arestat pentru 30 de zile în același dosar. Dacă Timu va ajunge acasă, nu același lucru se poate spune despre Obreja, care mai este sub puterea unui mandat de arestare. El rămâne în continuare în arestul IPJ Suceava, scrie Monitorul de Suceava.

În acest dosar instrumentat de procurorii secției militare a structurii centrale a DNA s-a extins urmărirea penală față de colonelul Florin Constantin Timu și pentru fapte care sunt asociate cu siguranța națională. Din acest motiv, dosarul a ajuns până la Înalta Curte de Casație și Justiție.

De ce sunt acuzați Timu și Obreja 

Într-un comunicat de presă remis acum câteva săptămâni, procurorii DNA au explicat motivele pentru care au solicitat arestarea.

„În scopul asigurării protecției juridice a activității infracționale de corupție desfășurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V.) Suceava, în perioada 2017-2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de șef al Serviciul Județean de Protecție Internă Suceava, ar fi pretins și, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuț, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (cuprinse între 2.000 și 90.000 euro) și un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro, pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii mai spun că șeful SPI Suceava i-ar fi divulgat fără drept comisarului-șef Radu-Ionuț Obreja, fostul șef de la Permise și Înmatriculări, informații nedestinate publicității pe care le deținea în virtutea funcției. Cu aceste informații, Radu Obreja și complicii acestuia au putut evita multă vreme răspunderea penală.

Colonelul Florin Constantin Timu este acuzat de comiterea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale) și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În acest dosar mai este cercetat penal și Radu-Ionuț Obreja pentru comiterea unei infracțiuni de dare de mită, în formă continuată (5 acte materiale).

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel