Urmărește emisiunea live
Șeful Pfizer: "O a treia doză de vaccin, necesară după opt luni de la imunizare". În curând am putea avea medicamentul oral anti-COVID
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Șeful Pfizer, Albert Bourla, a declarat că o a treia doză de vaccin va finecesară după opt luni de la imunizare.

Pentru prima dată, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat vineri că oamenii vor avea nevoie de o altă doză de vaccin împotriva coronavirusului după opt luni de la imunizare, pentru a combate mutațiile care au apărut de la dezvoltarea vaccinului original, scrie Greek Reporter. El a făcut aceste declarații la Delphi Economic Forum VI din Atena.

Știrea nu vine în totalitate ca o surpriză. De la începutul acestui an s-a tot discutat despre faptul că noile variante ale coronavirusului au apărut în întreaga lume și că ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin. Variantele au fost urmărite în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York și multe alte zone din întreaga lume, deoarece virusul a găsit gazde la cei care nu primiseră încă vaccinurile și a suferit mutații.

”Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acum sunt încurajatoare.”, a spus Albert Bourla.

Imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech este de cel puţin şase luni, a mai spus Bourla, adăugând că o doză de rapel va fi necesară în fiecare an. El a dat asigurări că serul va fi capabil să ne apere de toate variantele de coronavirus.

 

Medicament oral pentru COVID-19

Totodată, Albert Bourla a anunțat că medicamentul oral experimental pentru tratarea COVID-19 ar putea fi disponibil în curând. Acesta a explicat că substanţa la care lucrează compania omoară virusul şi este foarte sigură, dar a subliniat că orice concluzii sigure legate de acest medicament vor fi disponibile după această vară.

Despre vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat împreună cu producătorul german de medicamente BioNTech, Bourla a spus că, în opinia sa, va fi necesară o a treia doză după 8-12 luni după administrarea celei de-a doua.

CEO-ul Pfizer a făcut precizări și despre volumul de producţie. El susține că companiile au deja capacitatea de a produce cantitatea necesară de vaccinuri, adăugând că Pfizer va produce 3 miliarde de doze de vaccin anti-COVID la nivel mondial pentru anul 2021 și 4 miliarde de doze în 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel