Data publicării:

Șeful Pentagonului merge în Israel pentru a vedea planurile de atac ale lui Netanyahu (surse Reuters)

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Secretarul Apărării al SUA, Lloyd Austin, va vizita Israelul, vineri. Se va întâlni cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, și cu alți membri ai cabinetului, conform unui oficial american, citat de Reuters. 

"El se așteaptă cu interes la discuții detaliate cu liderii israelieni despre planurile lor operaționale și obiectivele în acest conflict", a spus un oficial de rang înalt al SUA, sub protecția anonimatului.

Nu este prima vizită a unui oficial american în Israel, de la pornirea conflictului. Secretarul de stat, Anthony Blinken, a fost miercuri acolo pentru a sta la discuții cu oficialii evrei.

"Am revenit în Israel în acest moment incredibil de dificil pentru această naţiune, dar de fapt pentru întreaga lume. Vin în faţa dvs nu doar ca secretarul de stat american, dar şi ca evreu. Bunicul meu a fugit de pogromul din Rusia. Tatăl meu vitreg a supravieţuit lagărelor de concentrare, Auschwitz, Dachau... Aşa că înţeleg, la un nivel personal, ce ecouri aduc atacurile Hamas asupra evreilor. Vin în faţa dvs şi ca soţ, tată a unor copii mici. E imposibil să mă uit la fotografiile familiilor ucise şi să nu mă gândesc la copiii mei”, a declarat Blinken, în prima conferință de presă.

Mai târziu, miercuri, a avertizat Israelul cu privire la uciderea civililor din Fâșia Gaza.

„Civilii nu ar trebui să fie utilizați în niciun fel ca ținte în operațiuni militare, ei nu sunt ținta operațiunilor Israelului”, a declarat Blinken, în timpul unei noi conferințe din cadrul vizitei în Israel.

Israel a promis să se răzbune în urma celui mai grav atac asupra civililor evrei din istoria sa, atunci când sute de luptători Hamas au trecut de gardul de frontieră și au luat cu asalt orașele israeliene, sâmbătă.

Escaladarea conflictului este cea mai gravă din regiune în ani de zile.

Blinken a subliniat că Israelul are obligația de a se apăra astfel încât un astfel de atac transfrontalier să nu se mai repete și a discutat cu Netanyahu despre modul în care pot face acest lucru.

"Democrațiile ne deosebesc de teroriști prin faptul că ne străduim să ne conformăm unor standarde diferite, chiar și atunci când este dificil", a explicat el. "De aceea este atât de important să luăm toate măsurile posibile pentru a evita vătămarea civililor."

Blinken a mai menționat că pe măsură ce nevoile de apărare ale Israelului se schimbă, Washington va lucra cu Congresul pentru a se asigura că acestea sunt satisfăcute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel