Data publicării:

Șeful ONU avertizează: Nu sunt posibile, în acest moment, negocieri pentru pace în Ucraina

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Antonio Guterres, secretarul general al ONU
Antonio Guterres, secretarul general al ONU
Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, consideră că nu există posibilitatea, în acest moment, de a se ajunge la o încetare a focului generală în Ucraina, întrucât amândouă părţile sunt convinse că pot câştiga, consemnează marţi AFP şi Reuters, citând dintr-un interviu acordat de responsabilul ONU cotidianului spaniol El Pais.

"Din păcate, cred că în acest moment o negociere de pace nu este posibilă" şi "nu văd nicio posibilitate de a obţine imediat (...) o încetare a focului globală", a afirmat în interviu Guterres, aflat în vizită în Spania.

"Este clar că cele două părţi sunt complet angajate în război" şi sunt "convinse că pot să câştige", a adăugat acesta.

El şi-a exprimat totodată "speranţa" ca "în viitor" să fie posibilă aducerea Rusiei şi Ucrainei la masa negocierilor.

ONU se concentrează asupra discuţiilor cu Rusia şi cu Ucraina vizând reglementarea unor probleme concrete ca prelungirea acordului privind cerealele, care urmează să expire pe 18 mai, a menţionat secretarul general al Naţiunilor Unite. 

Discursul lui Vladimir Putin de la Parada Victoriei. "Astăzi, civilizația se află din nou într-un punct de cotitură decisiv" - Galerie Foto

Vladimir Putin a ținut un discurs la Parada Victoriei de la Moscova. Se declanșează din nou un adevărat război împotriva Rusiei, dar Federația Rusă se va apăra pe sine și Donbasul, a spus președintele rus Vladimir Putin la Parada Victoriei de la Moscova, scrie Interfax.

"Astăzi, civilizația se află din nou într-un punct de cotitură decisiv, s-a declanșat un adevărat război împotriva patriei noastre. Dar am respins terorismul internațional, vom proteja locuitorii din Donbas, ne vom asigura securitatea", a spus el, vorbind la Parada Victoriei din Piața Roșie.

Pentru Rusia, a mai spus Putin, "nu există popoare neprietenoase, ostile nici în Vest, nici în Est". "La fel ca marea majoritate de pe planetă, vrem să vedem un viitor pașnic, liber și stabil, credem că orice ideologie a superiorității este în mod inerent dezgustătoare, criminală și mortală. Cu toate acestea, elitele globaliste occidentale încă vorbesc despre exclusivitatea lor, pun oamenii și împart societăți, provoacă conflicte sângeroase și lovituri de stat, seamănă ură, rusofobie, naționalism agresiv", a spus Putin.

"Ei distrug și familia, valorile tradiționale care fac din om o persoană, și totul pentru a continua să dicteze, să-și impună voința, drepturile, regulile popoarelor. Dar, de fapt, este un sistem de jaf, violență și suprimare. Se pare că au uitat la ce au dus pretențiile nebunești ale naziștilor pentru dominarea lumii, au uitat cine a învins acest rău monstruos, total, care s-a ridicat ca un zid pentru țara lor natală și nu și-au cruțat viețile pentru eliberarea popoarelor Europei”, a spus Putin.

În cadrul discursului său, președintele rus a mai afirmat că apreciază foarte mult sosirea liderilor țărilor CSI la Parada Victoriei de la Moscova.

"Este foarte important că liderii țărilor CSI să s-au adunat astăzi aici la Moscova. Văd în aceasta o atitudine recunoscătoare față de isprava strămoșilor noștri. Au luptat împreună și au câștigat împreună. Toate popoarele URSS au contribuit la victoria comună. Ne vom aminti mereu de asta", a spus președintele rus.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel