Șeful NATO, despre incidentele cu "baloanele spion" de deasupra SUA: Fac parte dintr-un tipar
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Șeful NATO, despre incidentele cu "baloanele spion" de deasupra SUA: Fac parte dintr-un tipar / Foto: Facebook Jens Stoltenberg
Șeful NATO, despre incidentele cu "baloanele spion" de deasupra SUA: Fac parte dintr-un tipar / Foto: Facebook Jens Stoltenberg
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit despre incidentele cu baloanele de deasupra SUA.

Recentele incidente cu baloane care au fost doborâte de Statele Unite, care sunt suspectate că ar fi folosite de China pentru spionaj, formează o parte dintr-un tipar care evidenţiază nevoia NATO de a fi vigilentă, a declarat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferinţe de presă de la Bruxelles, transmite Florin Ştefan, trimisul special al Agerpres.

"Ceea ce am văzut deasupra SUA este parte dintr-un tipar în care China şi Rusia îşi sporesc activităţile de supraveghere asupra aliaţilor NATO, pe multiple platforme diferite. Vedem în domeniul cibernetic, cu tot mai mulţi sateliţi şi vedem şi cu baloane", a declarat Stoltenberg presei în preziua reuniunii miniştrilor apărării din ţările aliate.

"Asta evidenţiază importanţa vigilenţei noastre, a prezenţei noastre sporite şi a faptului de a intensifica schimbul de informaţii şi protecţia spaţiului nostru aerian", a adăugat el.

Jens Stoltenberg, despre planul de acțiune al NATO"De fapt, una dintre chestiunile pe care le vom aborda pe marginea reuniunii ministeriale de mâine (marţi - n.r.) este creşterea cooperării între aliaţi în spaţiu", a mai spus Jens Stoltenberg, precizând că este vorba despre "colectarea mai multor date de la sateliţi şi împărtăşirea lor cu structura de comandă a NATO".

El a explicat că acest lucru face parte din planul de acţiune "de a face mai mult pentru a monitoriza şi avea suficiente capabilităţi pentru a ne proteja întregul spaţiu aerian".

Avioane militare americane au doborât duminică un obiect octogonal deasupra Lacului Huron, a anunţat Pentagonul, ultimul incident produs după ce un balon suspectat că ar fi folosit de China pentru spionaj a adus forţele de securitate din America de Nord în stare de alertă.

A fost cel de-al patrulea obiect zburător doborât deasupra Americii de Nord de o rachetă americană în ceva mai mult de o săptămână. Ministerul de Externe al Chinei a anunţat că nu deţine informaţii privind ultimele trei obiecte zburătoare doborâte de SUA, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel