Şeful ISJ Teleorman, suspectat de falsuri la concursul de directori
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
acte021
acte021

Şeful Inspectoratului Şcolar Teleorman, Constantin Amariei, a fost prins de Ministerul Educaţiei cu declaraţii false în documentele depuse pentru concursul de directori ai unităţilor de învăţământ.

Costin Munteanu

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a depistat nereguli în dosarele mai multor cadre didactice care s-au înscris la concursul de selecţie pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional, de unde vor fi selectaţi viitori directori de şcoli.

Printre cei depistaţi cu nereguli la dosar, fişe incomplete şi atestate suspecte se numără şi inspectorul şcolar general al judeţului Teleorman, fostul deputat, Constantin Amariei.

“Dosarele au fost retrase, în prima fază, pentru că nu erau în regulă. De aceea au fost scoase şi de pe lista cadrelor didactice înscrise în concurs”, ne-au declarat reprezentanţii MECTS.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Teleorman spune însă că erorile din documente se datorează Casei Corpului Didactic. “Nu este vorba de falsificare. Au fost greşeli de redactare ale celor de la Casa Corpului Didactic. Mai exact, este vorba de două cursuri de formare a corpului profesoral. La un curs a fost trecut greşit numărul de credite, iar la alt curs, numele acestuia trecut în declaraţie era diferit de cel trecut în anexa corespunzătoare. Am trimis o adresă Casei Corpului Didactic. Ei au trimis o adresă mai departe la Minister şi am solicitat retragerea acelor dosare. Ne vom înscrie într-o sesiune viitoare”, ne-a declarat Constantin Amariei.

În situaţia lui Amariei se află mai mulţi inspectori ai ISJ Teleorman.

Iniţial, lista cu profesorii înscrişi la concursul pentru formarea Corpului Naţional de Manageri Educaţionali erau trecute 284 de persoane. Ulterior numărul candidaţilor a fost redus la 268 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel