Șeful de la Permise și Înmatriculări Suceava, Viorel Donciu, a fost arestat pentru 30 de zile
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Șeful de la Permise și Înmatriculări Suceava, Viorel Donciu, a fost arestat pentru 30 de zile, la două săptămâni de când a fost instalat în funcție. 

Judecătorii de la Tribunalul Cluj au emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele noului șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, Andrei Viorel Donciu. El este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni, fapte comise în perioada când era la conducerea Serviciului Permise și Înmatriculări Maramureș, scrie Monitorul de Suceava.

Inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic.

Procurorii DNA afirmă că ofițerul ar fi cumpărat influența unui consilier de la Consiliul Județean Maramureș pentru a fi menținut în funcția de șef al Serviciului Permise și Înmatriculări. Pentru acest serviciu, Andrei Viorel Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule.

De asemenea, l-a ajutat și la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere. La cererea aceluiași consilier județean, ofițerul ar fi accesat fără drept baza de date a MAI pentru a verifica un autoturism ce figura în proprietatea unei societăți comerciale.

Andrei Viorel Donciu mai este acuzat că ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule.

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel