Șeful de la Lacuri și Parcuri, MUTAT de Nicușor Dan la CULTURĂ!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook Nicușor Dan
Foto: Facebook Nicușor Dan
Nicușor Dan l-a mutat pe directorul ALPAB la Cultură. Cum o posibil?

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, l-a schimbat azi pe directorul ALPAB, Bogdan Tănase. 

Pentru că toate parcurile din București au ajuns să fie sufocate de mizerie, Nicușor Dan a decis să preia el conducerea instituției și să-l "răsplătească" pe Bogdan Tănase cu un post la Cultură, evident, tot într-o funcție de conducere.  Astfel, Bogdan Tănase va conduce Centrul Cultural Expo Arte, conform unei informații oferite de consilierul general Manuela Mureșan.

"Explicația mea, pentru asemenea reorientări profesionale ilogice, ar fi că, ori e ceva-n iarba de la ADP și ALPAB, ori instituțiile culturale aflate în coordonarea PMB sunt un fel de cimitir al elefanților. Cam atât despre strategia culturală a Bucureștiului 2016-2026, în anul de grație 2021", a scris Manuela Mureșan pe pagina sa de facebook.

Bogdan Tănase, supranumit "baronul parcurilor", implicat în mai multe scandaluri

Potrivit culturaladuba.ro, Bogdan Tănase este supranumit “baronul parcurilor” și a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul timpului. În 2015, Curtea de Conturi a constatat că în vremea conducerii sale, ALPAB a achitat sume umflate pentru servicii de fitness și jacuzzi, pe bani publici.

El a mai fost și directorul Administrației Cimitirelor în 2018.

Centrul cultural Expo Arte a fost înfiinţat printr-o hotărâre de Consiliu General din 14 iulie 2018, în vremea Gabrielei Firea, iar în prezent are un buget de aproximativ 4 milioane de lei.

Oficial, centrul se ocupă de sprijinirea activităţii de creaţie din Municipiul Bucureşti pentru afirmarea şi dezvoltarea artelor plastice şi vizuale, facilitarea de contacte între artiştii din ţară şi străinătate, angrenarea publicului în cunoaşterea artei şi valorilor culturale din zona municipiului Bucureşti. Primaria mai are două institutii subordonate specializate în promovarea culturii – CREART si ARCUB.

Ce spune Nicușor Dan despre această schimbare

"Este o problemă care porneşte din decizia fostei administraţii de a muta activitatea pe companii. Am avut o administraţie, ALPAB, care a funcţionat rezonabil până în anul 2018 când s-a luat decizia ca activitatea să se mute pe companii. Am avut două conduceri succesive la companie, niciuna corespunzătoare. Adică şi pe comenzile care s-au dat, fie în ceea ce priveşte tunderea ierbii, fie în ceea ce priveşte curăţenia, golirea coşurilor de gunoi, curăţarea locurilor de joacă, s-a făcut treabă de mântuială. Ce-am făcut eu azi aici a fost să preiau interimar conducerea ALPAB, deci din momentul acesta eu sunt, practic, directorul instituţiei, până când voi face o evaluare completă a situaţiei", a spus Nicușor Dan, potrivit unui comunicat de presă. 

"Am decis azi schimbarea conducerii Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și mi-am asumat interimatul în fruntea acestei instituții. Voi face schimbările de management necesare pentru a schimba aspectul parcurilor.Nu sunt deloc mulțumit de modul în care a funcționat ALPAB, de modul în care au funcționat Compania Municipală Parcuri și Grădini București și Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București, entități care răspund de întreținerea parcurilor bucureștene. Chiar dacă suntem într-un an complicat din punct de vedere financiar, bani pentru întreținerea parcurilor au existat, dar treaba s-a făcut de mântuială. Aștept de la consilierii generali schimbarea conducerii Companiei Parcuri.Începând de luni, vom avea o echipă de 40 de oameni în Parcul Cișmigiu. O să începem din Cișmigiu și o să continuăm cu alte parcuri pe care le avem în administrare. Asigur bucureștenii că, în doi ani, marile parcuri ale Capitalei vor avea parte de investiții semnificative și vor arăta mult mai bine decât arată acum. În același timp, în următoarea ședință a CGMB, vom discuta o reducere a tarifelor pentru prestările de servicii pentru parcuri și spații verzi, vom elimina prevederea exclusivității pentru delegarea prestării de servicii și vom începe procedura de desființare a Companiei Municipale Parcuri și Grădini și a Companiei Municipale Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde", a scris el pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel