Şeful Corpului de control de la Ministerul Sănătăţii a demisionat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Sorin Luca și-a dat demisia.

Şeful Corpului de control al Ministerului Sănătăţii, Sorin Luca, a demisionat, în urma situaţiei create la Spitalul "Sfântul Pantelimon", a anunţat, miercuri, ministrul Alexandru Rafila, înaintea şedinţei de Guvern, informează Agerpres.

"A considerat că e oportun să-şi dea demisia într-o astfel de situaţie", a precizat Rafila. 

În urma dezvăluirilor făcute de o asistentă de la Spitalul „Sf. Pantelimon” în aprilie, care susținea că 17 pacienți au murit după ce două cadre medicale le-au redus doza de noradrenalină, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a efectuat verificări la unitatea medicală, dar nu a găsit nereguli.

De asemenea, nici ancheta Colegiului Medicilor și nici ancheta internă a spitalului nu au evidențiat probleme medicale la Spitalul Pantelimon.

Reamintim că în cadrul anchetei privind decesele suspecte de la Spitalul Pantelimon, două doctorițe sunt arestate preventiv, acuzate de omor calificat cu premeditare, după ce anchetatorii au stabilit că acestea au provocat intenționat moartea unui bărbat de 54 de ani, reducându-i doza de noradrenalină. De asemenea, o asistentă a spitalului, acuzată de mărturie mincinoasă în formă continuată, a fost plasată sub control judiciar. Șefa Secției ATI a fost audiată în acest dosar, iar managerul unității medicale a demisionat la solicitarea ministrului Sănătății.

Ancheta se complică

Între timp, procurorii au extins ancheta privind decesele suspecte de la Spitalul Pantelimon, întrucât există suspiciuni că alte cinci persoane ar fi murit în aceleași condiții ca și bărbatul de 54 de ani, la Spitalul Pantelimon.

Citește și Încă cinci morți suspecte la spitalul "Doamnei cu coasa". Procurorii fac verificări (surse)

Conform surselor judiciare citate de Agerpres, Parchetul de pe lângă Tribunalul București verifică în prezent rezultatele autopsiilor efectuate anterior în cazul a cinci decese suspecte la Spitalul Pantelimon. În ciuda zvonurilor privind exhumările, nu se vor face astfel de proceduri; în schimb, vor fi analizate documentele legate de autopsiile efectuate înainte de deschiderea anchetei, pentru pacienții care au decedat la Spitalul Pantelimon și în legătură cu care au fost deschise inițial dosare de moarte suspectă.

Investigațiile continuă, iar autoritățile explorează și alte piste. În prezent, Florina Pompilian, șefa Secției ATI a Spitalului Pantelimon, este audiată la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei. Această audiere face parte dintr-un dosar în care două doctorițe sunt acuzate că ar fi provocat intenționat moartea unui pacient internat la terapie intensivă, prin reducerea dozei de noradrenalină, esențială pentru menținerea tensiunii arteriale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel