Șeful Casei Reginei Elisabeta a II-a vizitează România
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp

Șeful Casei Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, Air Marshal Sir David Walker KCVO OBE, împreună cu soția sa, Lady Walker, se află pentru cinci zile în țara noastră, la invitația Principesei Moștenitoare și a Principelui Radu. Sâmbătă, 3 august, Sir David și Lady Walker au vizitat Sinaia și Sibiu, iar duminică, 4 august, au venit la Castelul Săvârșin pentru două zile. Vizita oaspeților britanici continuă cu Timișoara, Alba Iulia, Brașov și București.

Air Marshal Sir David Walker s-a născut în anul 1956, a fost ofițer al Forțelor Regale Aeriene (RAF), iar în anul 2005 a devenit Master (Șef) al Casei Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

Sir David Walker a fost ofițer activ până în anul 2011, conducând RAF Training Group, o mare unitate cuprinzând șapte unități militare de aviație, cu 10,000 de militari și peste 300 de aparate de zbor. Sir David Walker are o carieră militară de 37 de ani. Gradul de Air Marshal corespunde cu cel de general-locotenent de aviație.

Prima vizită în România

Șeful Casei Reginei Elisabeta a II-a a condus întreg procesul de organizare și desfășurare a marilor evenimente din Regatul Unit, celebrând Jubileul de Diamant al Reginei, împlinirea a 90 de ani de către Principele Philip, precum și Jubileul Încoronării și Festivalul Furnizorilor Regali din anul 2013.

Sir David și Lady Walker se află la prima lor vizită în țara noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel