Data publicării:

Şeful campaniei electorale PPE pentru alegerile europarlamentare va fi anchetat. Suspiciuni de corupţie

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Manfred Weber, preşedinte al Partidului Popular European. Sursa foto Agerpres
Manfred Weber, preşedinte al Partidului Popular European. Sursa foto Agerpres
Şeful campaniei Partidului Popular European (PPE) pentru alegerile europene din 2019, Dara Murphy, va avea marţi, la Bruxelles, o audiere în faţa autorităţilor germane în cadrul unei anchete în desfăşurare privind un presupus scandal de corupţie.

În total, autorităţile germane vor interoga, în colaborare cu autorităţile belgiene, opt persoane - atât actuali, cât şi foşti membri ai personalului PPE, informează Agerpres.

Cazul a devenit public după ce în urmă cu trei săptămâni, poliţia belgiană a efectuat o percheziţie la sediul Partidului Popular European din Bruxelles. În timpul percheziţiei au fost confiscate mai multe computere în legătură cu o anchetă de corupţie privind campania pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Ancheta îl vizează pe Mario Voigt, liderul CDU în landul german Turingia, care în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare din 2019 era şeful campaniei în mediul online pentru liderul grupului europarlamentar al PPE, germanul Manfred Weber. Între timp, Weber a fost ales, în 2022, şi preşedinte al Partidului Popular European.


Citește și: Poliţia belgiană, percheziţii la sediul PPE. Partidul confirmă. Investigaţie asupra unei posibile "fraude financiare"


În luna septembrie, comisia de afaceri juridice a parlamentului landului Turingia i-a ridicat imunitatea lui Mario Voigt în aşteptarea anchetei Parchetului federal german.

Voigt a respins constant că ar fi comis nereguli. El fusese recomandat pentru funcţia sa de către Udo Zolleis, actualul şef al unităţii strategice al grupului PPE şi mâna dreaptă a lui Manfred Weber.

Autorităţile anchetează modul în care Mario Voigt a fost angajat de PPE şi dacă contractele pentru campania în mediul online au fost acordate legal. Acordarea acestor contracte ar fi fost aprobată de Dara Murphy.

Mai multe surse din PPE au confirmat pentru Euractiv că Manfred Weber nu este implicat administrativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel