Șeful ANM, la Comandamentul de iarnă: Ninsorile revin din 18 ianuarie
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
vreme_de_iarna
vreme_de_iarna

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunțat în cadrul Comandamentului de iarnă convocat, sâmbătă, la Palatul Victoria, că începând de duminică noapte până luni la prânz va fi emis cod galben de polei pentru vestul ţării şi cod galben de ceaţă în sud şi est pentru luni, precizând, de asemenea, că ninsorile vor reveni din 18 ianuarie.

În cadrul comandamentului de iarnă convocat la Palatul Victoria, sub conducerea vicepremierului Liviu Dragnea, directorul ANM, Ion Sandu a declarat că, pe fondul temperaturilor de minus 18 grade Celsius care se vor înregistra în depresiuni în noaptea de sâmbătă spre duminică, drumurile umede vor îngheța.

Începând de duminică noaptea, însă, în vestul ţării va pătrunde un front atmosferic relativ cald pentru aceast perioadă, care va favoriza producerea poleiului în aproape toate judeţele din Transilvania.

În consecinţă, ANM va emite cod galben de polei pentru judeţele din vestul ţării, a spus Ion Sandu. Acesta a mai precizat că până luni la prânz, va fi emis și un cod galben, dar de ceaţă, pentru judeţele din sud şi est.

Poleiul şi ceaţa vor înceta luni, după prânz, şi nu se vor mai înregistra decât ploi slabe în vest, a mai informat directorul ANM, notând că în jurul datei de 18 ianuarie vor reveni ninsorile.

"Începând cu data de 18 ianuarie se întorc ninsorile, începând din partea de vest. Semnalele sunt că vor fi consistente, dar nu ne putem pronunţa cu atâtat timp înainte, vom urmări evoluţia pe parcurs", a afirmat Ion Sandu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel