Șeful ANAF: Șoșoacă și Simion refuză să își plătească taxele. Cei doi au poprire pe conturi. Este jenant că sfidează legea
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Șeful ANAF a făcut o serie de precizări referitoare la refuzul parlamentarilor Diana Șoșoacă și George Simion de a-și achita contribuțiile la stat, în contextul tensiunilor petrecute miercuri, în fața legislativului.

„Acest gen de acțiuni face ca Parlamentul României, astăzi, să aibă cea mai scăzută cotă de încredere de când s-a înființat instituția. Partea cea mai dureroasă este că ceea ce am văzut astăzi (n.r. bătaia din fața Parlamentului) și nu doar azi, pentru că au mai fost ocazii și, Doamne ferește, pot să mai fie, nu reprezintă o luptă pentru niște principii sau pentru niște crezuri personale. De fapt este o luptă pentru a obține niște voturi foarte ușor și pentru a încerca să manipuleze oamenii. Iar în spate, în schimb, nu se înțelege că legile trebuie respectate.

În această situație se află cei doi lideri, vorbesc despre doamna senator Diana Șoșoacă și despre domnul deputat George Simion, care au primit niște amenzi, pe care trebuie să le achite. Bineînțeles, dacă nu au vrut să le achite, au intrat în executare silită, s-au emis somații, popriri și ne dorim să recuperăm acești bani. Sumele nu sunt mari, dar este jenant că sfidează, de fapt, legea, când ar fi putut oricând (n.r. să facă plățile) și au veniturile necesare să le achite fără nicio problemă”, a declarat Șeful ANAF, Lucian Heiuș, la B1TV.

Diana Șoșoacă a declarat anul trecut, în urma executării silite, că sumele respective provin din sancțiuni pentru încălcarea restricțiilor anti-Covid și care nu ar mai trebui achitate, în urma unei decizii CCR de neconsituționalitate.

”Dacă sunt contribuabil obișnuit, ANAF n-ar trebui să mă execute în calitate de politician, ci ca pe orice om de rând. Suma de 30.000 de euro este valoarea tuturor amenzilor primite in perioada pandemiei, pentru nerespectarea normelor sanitare și nepurtatul măștii”, preciza senatoarea.

Declarația șefului ANAF vine în contextul protestului violent organizat de AUR în fața Parlamentului, la adresa aleșilor care urmau să voteze un proiect de lege pentru protecția copiilor.

Fostul premier, Ludovic Orban, a fost atacat de manifestanții AUR.  ”Am fost scuipat, lovit cu bățul de la steag, lovit cu piciorul, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace. Era evident că erau oameni care incitau pe alții la o atitudine agresivă”, a spus Ludovic Orban, precizând că ”eu sunt parlamentar de Opoziție, nu am nicio treabă cu Puterea”. 

Ludovic Orban consideră că ”nu se poate să se întâmple așa ceva într-o democrație”. ”Gândiți-vă cu ce îi deranjam eu” a continuat Ludovic Orban. 

Jandarmeria Capitalei a anunţat că participanţii la protestul AUR de la Parlament au fost amendaţi cu 50.700 lei, ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare.

Potrivit Biroului de presă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB), au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 50.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, şi două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 700 lei, în conformitate cu prevederile Legii pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Protestele au continuat și în clădirea Parlamentului, unde aleșii Partidului Alianța pentru Unirea Românilor au împiedicat dezbaterea legii. Printre cele întâmplate, s-a remarcat și Ariadna Cîrligeanu, șefa Tineretului AUR, care intrase în clădirea legislativului cu ceea ce părea muniție. Potrivit descrierii ei, deși obiectele arătau precum niște gloanțe, acestea reprezentau piese de colecție.

Aceasta a vorbit despre obiectele cu care a fost depistată miercuri dimineață la intrarea în Parlament:

„Membrul SPP a găsit 4 obiecte de colecție sub forma unor gloanțe. Aceste obiecte nu erau cartușe active, nu aveau niciun sistem de acționare. Denumirile utilizate în linșajul media sunt improprii pentru ceea ce eu aveam în acel moment. Nu era nici muniție, nici cartușe, nici obiecte periculoase”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel