Şefii Romgaz, anchetaţi pentru subminarea economiei naţionale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ioan-Niculae5
Ioan-Niculae5

Circa 20 de persoane dintre foștii și actualii șefi ai Romgaz sunt anchetați  de DIICOT pentru subminarea economiei naționale. Patru combinate chimice controlate de miliardarul Ioan Niculae au beneficiat de gaze din producţia internă,  deşi aveau datorii la stat.

În speţă, şefii societăţii ar fi semnat contracte preferenţiale cu combinatele chimice patronate de omul de afaceri amintit.  În urma acelor contracte, timp de mai mulţi ani, Nitramonia Făgăraş, InterAgro şi celelalte două societăţi producătoare de îngrăşăminte ar fi funcţionat cu gaze din producţia internă, cantităţiile fiind achiziţionate de la Romgaz. În tot acest timp, însă, populaţiei i-au fost livrate doar gaze din import, mult mai scumpe.

Surse judiciare vorbesc despre faptul că în urma anchetei procurorii ar fi descoperit că firmele miliardarului, care controlează şi echipa de fotbal Astra Ploieşti, nu ar fi avut dreptul să beneficieze de gaz la preţ prefernţial dintr-un motiv cât se poate de simplu: erau datoare la stat, scrie România liberă.

Combinatul Azomureş, în schimb, nu a beneficiat de acelaşi tratament ca firmele lui Niculae, primind gaze doar după ce şi-a platit toate datoriile către stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel