Liderii regiunilor separatiste din Donbas, apel către Putin. Îi cer ajutor militar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Șefii regiunilor separatiste din Donbas, apel către Putin. Îi cer ajutor militar / Foto: Pixabay, de Yury Rymko
Șefii regiunilor separatiste din Donbas, apel către Putin. Îi cer ajutor militar / Foto: Pixabay, de Yury Rymko
Liderii regiunilor separatiste s-au adresat lui Vladimir Putin cu o cerere de asistență militară pentru respingerea "agresiunii" Ucrainei.

Liderul Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, și cel al Republicii Populare Lugansk, Leonid Pasechnik, au făcut apel la președintele rus Vladimir Putin cu o cerere de a ajuta la respingerea agresiunii din partea Forțelor Armate ale Ucrainei, pentru a evita victimele civile și a preveni o catastrofă umanitară în Donbas, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, scrie Interfax.

”Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a primit scrisori de apel de la șeful Republicii Populare Lugansk, Leonid Pasechnik, și de la șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin”, a spus el.

”Apelul acestora subliniază că în prezent, din cauza agravării situației și a amenințărilor de la Kiev, cetățenii republicilor sunt nevoiți să-și părăsească locuințele, spitalele, grădinițele, iar cel mai rău lucru ar fi moartea lor, a  populaţiei civile, inclusiv a copiilor. Acţiunile regimului de la Kiev mărturisesc lipsa de dorinţă de a pune capăt războiului din Donbas.”, a citat Peskov textul scrisorilor.

VEZI ȘI: Site-urile web ale instituțiilor-cheie din Ucraina, nefuncționale. Steagul de pe ambasada Rusiei la Kiev, dat jos

Acuzații grave la adresa Ucrainei

"Kievul continuă să-și dezvolte prezența militară pe linia de contact, primind în același timp sprijin consistent, inclusiv sprijin militar, din partea Statelor Unite și a altor state occidentale. Regimul de la Kiev se concentrează pe soluționarea conflictului prin forță.", mai spune acesta.

„Având în vedere cele de mai sus, șefii celor două republici, în legătură cu situația actuală, precum și pentru prevenirea victimelor civile și a unei catastrofe umanitare, în temeiul articolelor 3 și 4 din tratatele de prietenie, cooperare și reciprocitate, cer președintelui Rusiei să asiste la respingerea agresiunii forțelor și formațiunilor armate ale Ucrainei.”, a spus Peskov.

Cel mult DOUĂ ZILE până la război. Anunțul oficial al lui Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a emis un avertisment conform căruia ruşii ar putea ataca militar Ucraina în următoarele două zile, după ce Vladimir Putin a trimis tancuri şi 10000 de soldaţi în cele două regiuni separatiste Lugansk şi Donetsk. 

"Preşedintele Ucrainei a fost avertizat de Joe Biden că Rusia ar putea începe invazia în următoarele 48 de ore", a transmis un oficial american. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel