Şefii din PNL, obligaţi să candideze la alegeri. Dacă iau scor mai mic decât al partidului, îşi pierd sprijinul politic
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Şefii de filiale PNL din ţară vor fi obligaţi să candideze la alegerile locale, arată un document citat de Antena 3. Dacă vor obţine un scor mai mic decât al partidului, îşi vor lua adio de la fotoliul de parlamentar.

În plus, organizaţiile PNL care se vor clasa pe ultimele zece locuri la alegeri vor fi dizolvate. Preşedinţii de filiale PNL vor avea opţiunea de a candida fie pentru postul de preşedinte de Consiliu Judeţean, fie pentru cel de primar. Dacă vor obţine un scor sub cel al filialei, ei nu vor mai fi susţinuţi pentru alegerile parlamentare. 

Măsurile, arată sursa citată, ar fi fost luate în interiorul partidului pentru a-i mobiliza pen liderii de filiale să obţină un scor cât mai bun la alegeri. 

Ce se întâmplă cu comasarea alegerilor

"Executivul Partidului National Liberal a fost mandatat, legat de comasarea alegerilor, să analizeze să negocieze în interiorul coaliției pe marginea acestui demers. Executivul Partidului National Liberal a fost mandatat, legat de comasarea alegerilor, să analizeze să negocieze în interiorul coaliției pe marginea acestui demers. A existat o analiză și în final fiecare și-a prezentat punctul de vedere, susținând ca o variantă posibilă și benefică comasarea alegerilor europarlamentare cu locale, dar există și celelalte variante în analiză. Noi trebuie să identificăm care este cea mai bună soluție pentru consolidarea democrației, pentru cetățenii României, pentru facilitarea procesului electoral în România.

Chestiunea asta cu tandemul nu am discutat-o. Orice astfel de chestiune trebuie analizată, chiar dacă ar fi să avem un astfel de proiect, el trebuie în primul rând analizat și însușit de conducerea executivă, să ne întoarcem la BPN, discutăm, analizăm și după aceea validăm acest proiect. PNL are 1.232 de primari, 14.185 de consiglieri locali și județeni, 17 președinți de Consilii Județene, deci există un active de partid care, indiferent de modul în care se vor desfășura alegerile, va fi la fel de mobilizat", a declarat Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel