Şefa secţiei ATI de la Gerota, "medicul care a văzut moartea". "Pacienţii sunt singuri. E greu de trecut prin asta"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Medicul Alida Moise, şefa secţiei ATI de la spitalul Gerota, a dat un interviu chiar postului care îi anunţase în mod eronat decesul. 

Aceasta a acceptat să acorde interviul pentru Digi24 când a aflat că jurnalista care i-a anunţat moartea vrea să îşi ofere scuzele. 

"Am venit pentru că au ales copiii mei să vin, după cum v-am spus în discuția anterioară. Eu inițial am refuzat interviul. Colegul dvs. a spus că a primit acceptul după o perioada lungă de timp, de fapt, inițial, am refuzat. În clipa în care mi s-a transmis că intenționați să vă cereți scuze și am spus asta acasă, copiii mei au fost cei care au considerat că e ok și e suficient și nu trebuie să vă refuz. Eu nu am fost trează atunci, nu am văzut știrea, ei sunt cei care au trăit impactul emoțional negativ și dacă ei au considerat că este OK să vin, pentru mine n-a fost o problemă să accept.", a declarat Alida Moise. 

VEZI ŞI Șefa Secției ATI de la "Gerota" este în stare critică. Anunțul lui Raed Arafat

"O mână a stat deasupra mea"

"Din relatările - puține - despre perioada aceea știu că am fost foarte rău. A fost o perioadă în care am fost foarte, foarte rău. Așa, subiectiv, ar trebui să consider acea perioadă o perioadă foarte neagră din fața mea, dar cred că e o perioadă foarte luminoasă, pentru că mulți s-au rugat pentru mine, colegii mei, prieteni, foști pacienți, familia mea, evident, s-au rugat pentru mine și poate că a fost așa, o perioadă luminoasă în care o mână a stat deasupra mea și nu m-a lăsat să trec în partea cealaltă. Deci, nu știu date foarte multe, dar într-adevăr am fost foarte rău atunci.", a mai afirmat medicul. 

"Pacienţii sunt singuri"

Întrebată cum a trăit experienţa de pacient, aceasta a afirmat că este greu de trecut prin aşa ceva. 

"A fost și bine, a fost și rău. Știam ce va urma. A fost rău, pentru că știam și riscurile la fiecare gest medical care urma să mi se întâmple. Dar cred că una peste alta, faptul că am fost medici ne-a ajutat să trecem mai ușor peste situație, să înțelegem nevoia de protecție a celor care ne îngrijeau. E o situație absolut specială. Eu m-am simțit foarte singură, am fost singură în rezervă. Accesul familiei, al prietenilor, colegilor, accesul preotului nu se permite la pacienții infectați cu acest virus. Așa cum am spus că mi-a fost dat să trăiesc sau dacă aș fi avut o soartă mai nefericită, prin asta am trecut singură. De multe ori, încurajările la telefon, recunosc că ultimele zile înainte să fiu intubată nici asta n-am mai putut să fac, nu țin loc de căldura aceea umană a unei strângeri de mână a celui drag, apropiat, care e alături de tine, care te încurajează. Pacienții sunt singuri, fiecare cu durerea, cu suferința lui, separat de cei dragi. E foarte greu de trecut peste asta.", a mai spus Alida Moise. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel