Șefa IȘJ Vrancea, acuzată că-și susține fratele prin contracte cu statul de 12 mil. lei. ”Secret Service” ar fi la putere în școlile din Vrancea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sunt acuzații importante cu privirea la inspectoarea care conduce IȘJ Vrancea. 

Șefa IȘJ Vrancea, Gabriela Marchitan, susținută de PNL, este acuzată în presa locală că ar fi dat contracte cu dedicație fratelui său în valoare de 12 milioane de lei, bani din bugetul Consiliului Județean Vrancea. 

Sursa citată o acuză pe inspectoare că și-ar fi ”înfrumusețat” considerabil averea de când a fost numită în funcție, respectiv din 2019. Între timp, aceasta ar fi devenit proprietara a trei terenuri intravilane (2022), a unei case (tot din 2022) și a două mașini de generație relativ nouă (2015). Toate acestea ar fi fost posibile din salariul de 118.067 lei ca inspector școlar general și 10.256 de lei ca profesor, 3.630 lei ca membru într-un consiliu consultativ și indemnizații de consilier județean, în sumă totală de 13.140 lei.

Se pare că un teren dar și casa erau împărțite în 2020 de Gabriela Marchitan cu un bărbat, N. Eduard, care ar fi fratele său și care ar avea o firmă pe numele inspectoarei. Ițele sunt încâlcite aici. Se pare că firma micuță de reparații calculatoare, IT și consumabile, Secret Service, ar avea contracte considerabile cu statul, respectiv cu unitățile din învățământ din subordinea inspectorului șef. 

Totul ar fi în SEAP, după cum notează Jurnalul.org. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel