Şefa executivului din Hong Kong, SANCȚIONATĂ de SUA. Nu mai are cont bancar
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, ar fi fost sancționată de SUA.

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat că are stive de numerar acasă, neavând niciun cont bancar de când Statele Unite i-au impus sancţiuni, relatează Agerpres, citând AFP.

În faţa dumneavoastră se află şefa executivului din Hong Kong care nu are un cont bancar", a declarat Carrie Lam pentru HKIBC. Am stive de bani acasă, guvernul îmi plăteşte salariul în numerar, a spus ea, adăugând că este foarte onorabil să fie sancţionată în mod nejustificat de către guvernul SUA.

Carrie Lam este vizată, alături de alţi 14 înalţi oficiali, de sancţiuni americane după decizia Beijingului de a impune la sfârşitul lunii iunie o nouă lege strictă de securitate naţională pe teritoriul semi-autonom al Hong Kong-ului. Astfel, decizia Washingtonului a îngheţat activele americane ale celor 15 lideri şi incriminează orice tranzacţie financiară în Statele Unite. Câştigând 5,21 milioane de dolari din Hong Kong (672.000 de dolari americani) pe an, Carrie Lam se numără printre cei mai bine plătiţi lideri din lume. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel