Rusia, izolată la Adunarea Generală a ONU. Şefa diplomaţiei germane: Moscova a primit critici clare
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Şefa diplomaţiei germane afirmă că Rusia a fost izolată la Adunarea Generală a ONU.

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat joi că Rusia a fost criticată la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi în Consiliul de Securitate al ONU, în condiţiile în care Moscova continuă să fie izolată la nivel internaţional din cauza războiului din Ucraina, relatează dpa.

'Moscova a primit critici clare în cadrul Adunării Generale şi în Consiliul de Securitate pentru încălcarea continuă a Cartei ONU', a declarat şefa diplomaţiei germane joi seara, la sfârşitul participării sale la Adunarea Generală a ONU de la New York, înainte de a se întoarce la Berlin.

'Rusia rămâne izolată', a mai spus Baerbock.

Moscova s-a confruntat cu 'o opoziţie puternică când a încercat să pună la îndoială declaraţii importante privind dezvoltarea durabilă şi sănătatea globală', mai ales din partea ţărilor din Africa, America Latină şi Asia, a mai spus ministrul german de Externe.

Baerbock a participat de duminică la Adunarea Generală a ONU de la New York, rămânând o zi în plus faţă de cancelarul german Olaf Scholz, care şi-a încheiat discuţiile la ONU miercuri seara şi a revenit în Germania.

Ministrul german de Externe a luat, de asemenea, cuvântul la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU privind situaţia din regiunea Nagorno-Karabah.

Baerbock a cerut totodată comunităţii internaţionale să adapteze Naţiunile Unite la viitor prin reforme profunde, adăugând că organizaţia are nevoie de o 'modernizare'. 'Aceasta săptămână plină mi-a arătat că marea majoritate a lumii vrea mai multă cooperare internaţională, vrea să găsească soluţii comune', a afirmat ea, potrivit Agerpres.

 

Scholz, ironic la adresa șui Putin: Nimic nu se aude mai tare astăzi decât tăcerea Rusiei

Și cancelarul german Olaf Scholz a denunţat puternic războiul preşedintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei în primul său discurs rostit miercuri în Consiliul de Securitate al ONU.

"Nenumăraţi copii ucraineni au fost răpiţi", a afirmat Scholz, adăugând:"trupele ruse au ucis, violat şi torturat" în Ucraina.

Forţele ruse "au minat regiuni întregi, transformând lanuri de porumb în capcane mortale", a continuat el.

"Motivul pentru care suferinţa continuă în Ucraina şi în întreaga lume este şocant de simplu: preşedintele rus vrea să-şi ducă până la capăt planul imperialist de a-şi cuceri vecinul suveran, Ucraina", a declarat Scholz miercuri, la New York, în faţa celui mai puternic organism al ONU.

"Nimic nu se aude mai tare astăzi ca tăcerea Rusiei drept răspuns la acest apel global pentru pace", a mai declarat Olaf Scholz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel