Șef IBM: Criza de semiconductori mai durează câțiva ani
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Șeful firmei americane IBM a spus că lipsa de semiconductori ar putea continua încă doi ani.

Conform BBC, președintele IBM, Jim Whitehurst, a spus că ar putea dura „câțiva ani” până când situația critică ar urma să se îmbunătățească. Multe firme au avut probleme de producție din cauza lipsei de semiconductori, criză provocată de pandemia Covid-19. Lipsa de stoc a fost exacerbată de cererea de televizoare, telefoane și console de gaming. Oamenii au simțit nevoia de a se distra în timp ce țările lor se aflau în lockdown.

„Există un mare decalaj între momentul în care o anumită tehnologie este dezvoltată și momentul în care [o fabrică] este construită și cipurile sunt produse”, a explicat el, pentru BBC. „Astfel, dacă ar fi să fim sinceri, avem în față cam doi ani... până când vom avea disponibilă suficientă capacitate pentru a ameliora toate aspectele lipsei de cipuri”.

IBM caută moduri noi de a ține pasul cu cererea

Firma sa, IBM, trebuie să caute noi moduri prin care să țină pasul cu cererea consumatorilor. „Va trebui să luăm în calcul reutilizarea, extinderea unor tipuri de tehnologii, dar și accelerarea investițiilor în aceste tipuri de [fabrici] pentru a putea să obținem o capacitate de producție mai mare”, a adăugat el.

Problemele de furnizare au fost amplificate de faptul că multe fabrici au fost închise în apogeul pandemiei. Apple, cel mai mare cumpărător mondial când vine vorba de semiconductori, a fost forțat să amâne lansarea celor mai noi telefoane iPhone din cauza lipsei de stoc.

SUA vor să aducă producția de cipuri pe teren american

Președintele SUA, Joe Biden, a promis să rezolve criza care, în opinia sa, este o problemă pe termen lung. Aceasta s-a folosit de un summit la Casa Albă cu liderii lumii, luna trecută, pentru a-i convinge că Statele Unite ale Americii trebuie să fie conducător mondial când vine vorba de producția de astfel de cipuri.

În timpul războiului comercial și tehnologic cu China, Casa Albă a adăugat că este „o prioritate de top” ca producția de semiconductori să fie repatriată. Potrivit studiilor, în jur de 75% din capacitatea internațională de producție este în Asia de Est. Samsung și TSMC sunt cei mai mari jucători când vine vorba de industria producției de semiconductori. Și europenii își doresc bucata, astfel că sunt în căutare de moduri prin care pot produce local cipuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel