Sediul unui ziar, izbit intenţionat de o furgonetă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Ziarul De Telegraaaf, atacat. foto: telegraaf.nl
Ziarul De Telegraaaf, atacat. foto: telegraaf.nl
O furgonetă s-a izbit de sediul unui cotidian din Amsterdam, după care a luat foc.

O furgonetă a luat foc după ce s-a izbit, marţi dimineaţă, de faţada din sticlă a clădirii care găzduieşte sediul cotidianului olandez De Telegraaf, situată la periferia metropolei Amsterdam, poliţia apreciind că este vorba despre un act intenţionat, transmite Reuters.

Nicio persoană nu a fost rănită, clădirea fiind aproape goală în momentul producerii incidentului, în jurul orei locale 04:00 (02:00 GMT). Poliţia olandeză a declarat că şoferul vehiculului a fugit de la locul incidentului cu ajutorul unei alte maşini, condusă probabil de un complice. Ambii suspecţi erau în libertate marţi dimineaţă.

Motivele sunt neclare

De Telegraaf este cel mai mare cotidian din Olanda, fiind specializat în informaţii despre infracţionalitate şi sport. Redactorul-şef al publicaţiei, Paul Jansen, a afirmat că motivele acestui act sunt neclare deocamdată. Din păcate, jurnalismul este încă o dată ţinta atacurilor. Acest lucru ne îngrijorează, dar noi nu ne vom lăsa intimidaţi, a spus Jansen.

Într-o postare pe Twitter, premierul olandez Mark Rutte a descris atacul drept o palmă pe faţa presei libere şi a democraţiei olandeze.

În cursul săptămânii trecute, în aceeaşi zonă din Amsterdam a fost utilizat un lansator de rachete în direcţia unei clădiri unde se află sediul mai multor reviste. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost arestat în urma acelui incident, care nu s-a soldat cu victime.

Vezi şi: Atentat la președinte. Bilanț tragic. VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel