Data publicării:

COVID-19. Şedinţă la PE pentru alocarea de fonduri. Victor Negrescu, AVERTISMENT: Dacă facem ca în 2009, nu am înţeles nimic

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu trage un semnal de alarmă înainte de şedinţa plenară a Parlamentului European în care se va discuta despre alocarea de noi fonduri în lupta contra COVID-19. Acesta spune că dacă se iau măsuri similare celor din 2008-2009, atunci mesjaul nu a fost înţeles. 

"Astăzi, are loc o nouă sesiune plenară a Parlamentului European în care se discută tipul de răspuns pe care Uniunea Europeană îl va da actualei crize. Fondurile pe care le vom aloca și mai ales instrumentele pe care le vom pune la dispoziție vor fi expresia modului în care ne dorim să ieșim din această criză.

Dacă vom face precum în 2008/2009, când s-a pus pe umerii oamenilor povara crizei, salvând profiturile uriașe ale afaceriștilor din sectoarele financiare, atunci nu am înțeles că din această criză putem să ieșim doar împreună.

Răspunsul pe care îl va oferi Europa reprezintă o misiune de salvare pentru milioanele de persoane afectate de actuala situație, este un mesaj pentru sutele de mii de bolnavi de coronavirus în Europa, și o ilustrație a faptului că am înțeles cum trebuie să onorăm memoria victimelor acestui teribil flagel.", a scris Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook. 

Măsuri sugerate de Negrescu

"Trebuie să transformăm bugetul actual într-unul de criză, trebuie să construim un viitor buget ambițios axat pe relansarea și dezvoltarea economiilor noastre pe noi principii, mai echitabile. Avem nevoie de umanitate în acțiunea noastră și trebuie să începem prin a finanța adecvat sănătatea și educația la nivel european. Trebuie să dotăm Uniunea Europeană cu noi competențe și cu capacitatea de a acționa în aceste două domenii cheie.

'Trebuie să alocăm resurse suplimentare IMM-urilor și antreprenorilor din țările noastre. Trebuie să gândim soluții pentru ca Europa să aibă o agricultură puternică și să nu mai depindă industrial de importurile venite din alte părți ale globului, cum este din păcate cazul acum pentru echipamentele medicale.

Dar pentru toate acestea avem nevoie în primul rând, să fim fiecare unul dintre egali într-o Uniune cu adevărat solidară. Acest lucru înseamnă ca programul economic de relansare decis pentru zona euro să poată fi accesibil și de statele care nu sunt încă în zona monedei unice.

Pentru a fi egali trebuie ca lucrătorii transnaționali care merg dintr-un stat european în altul să fie protejați corespunzător, beneficiind de protecție medicală și condiții de muncă și sociale la standardele cele mai ridicate. Nu cum am văzut recent că s-a întâmplat cu lucrătorii plecați din România în alte state europene!

Sunt convins că la toate acestea există soluții la nivel european.

Dar pentru asta ne trebuie un demers ambițios și coerent. Din această criză trebuie să ieșim cu toții, împreună, pentru a avea o șansă", a mai scris europarlamentarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel