Ședință importantă la MAI. Lucian Bode s-a întâlnit cu sindicatele. Ciocan: Am propus reforme. Structurile sunt supradimensionate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
sedinta la mai lucian bode s a intalnit cu sindicatele foto: Crișan Andreescu
sedinta la mai lucian bode s a intalnit cu sindicatele foto: Crișan Andreescu
Purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, Christian Ciocan, a oferit un interviu, în exclusivitate pentru DC News, privitor la doleanțele pe care F.S.D.P.R le are față de Ministerul de Interne.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Christian Ciocan a vorbit despre o ședință importantă care a avut loc la Ministerul de Interne:

„În urmă cu puțin timp, în Sala de Marmură a Ministerului de Interne, s-a încheiat ședința de dialog social pe care ministrul Bode a organizat-o împreună cu reprezentanții sindicatelor din MAI. Cele mai importante solicitări ale sindicatelor au fost exceptarea polițiștilor de la prevederile legii privind înghețarea salariilor și reforma în Ministerul de Interne. Anterior, ministrul Bode a venit cu o serie de precizări, lucruri făcute de MAI, propuneri și asumări ale dânsului“, a precizat Christian Ciocan.

Ce a cerut F.S.D.P.R la MAI?

„Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România a participat în sala de ședință prin președintele său, colonelul Ionel Babuș. Acesta a avut o intervenție, în numele Federației, iar lucrurile noastre converg către următoarele:

F.S.D.P.R consideră că trebuie inițiată imediat reforma de care tot se vorbește în MAI. Propunerile au fost reiterate și au înțeles și alții că ceea ce noi am spus este necesar. De asemenea, reforma trebuie să vizeze absolut toate palierele și să ofere soluții concrete. Totodată, într-un termen operativ om prezenta ministrului Bode propuneri de reformă pe care le vom da și publicității.

Un alt punct important e reprezentat de faptul că Federația propune ca din comandamentele de armă, din structurile centrale, IGPR, IGPF, etc. și din aparatul central al MAI să nu mai facă parte decât ofițeri a căror experiență e dată atât de timp, cât și de munca în teren, să participe activ și să ofere soluții în conformitate cu legea tocmai cetățenilor care ne plătesc. Nu pot face parte din birouri cu rang de decident decât dacă o iau de la cel mai de jos nivel. Nu poți împuternici pe o funcție oameni cu patru ani experiență. Sunt oameni care au zeci de ani de Poliție și care nu au fost identificați Totodată, evaluarea lor trebuie să se facă permanent. Nu aștept 10 ani ca să te evaluez, te verific în fiecare lună. Nu îți îndeplinești target-ul într-o lună, nu aștept finalul proiectului“, e de părere purtătorul de cuvânt al F.S.D.P.R.

Structurile sunt supradimensionate

„De asemenea, am ridicat problema legată de supradimensionarea unor structuri, un număr extrem de mare de oameni care nu fac performanță, în timp ce alte structuri au un număr infim de oameni și nu își văd capul de treabă. Asta este o altă problemă importantă pe care noi am ridicat-o.

Federația nu subscrie acțiunilor de protest, noi nu contrazicem celelalte sindicate, dar nu luăm decizia de a protesta în stradă, ci venim cu soluții concrete. Nu putem să avem o balanță cu un singur taler pentru că polițiștii au obținut beneficii pe care nu le-au mai obținut până acum. Vom propune ca inclusiv gradele profesionale să fie obținute în alte condiții decât până acum. Trebuie să treci furcile caudine ca să obții anumite grade“, a conchis Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel