Şedinţă de guvern: OUG privind finanţarea dezvoltării infrastructurii de management integrat al deşeurilor, pe ordinea de zi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: gov.ro
Foto: gov.ro
Guvernul va aproba în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind finanţarea din Fondul pentru mediu a unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii de management integrat al deşeurilor. 

Executivul va adopta şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sănătăţii. Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă vizează modificarea şi completarea Legii nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale.

Guvernul va aproba, prin hotărâre, Aranjamentul Administrativ între autorităţile competente din România şi din Statele Unite ale Americii, semnat la Bucureşti, la 23 martie 2023, pentru aplicarea Acordului în domeniul securităţii sociale între România şi Statele Unite ale Americii, semnat la Bucureşti, la 23 martie 2023.

Va fi aprobată şi o hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, precum şi aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, situate pe amplasamentul suplimentar, necesar pentru relocarea utilităţilor, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional 'Autostrada Buzău-Focşani'.

Prin alte două hotărâri, Executivul va aproba suplimentarea din Fondul de rezervă a bugetelor Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ministerului Finanţelor. Un alt proiect de hotărâre vizează organizarea şi funcţionarea Muzeului Naţional 'Brukenthal', precum şi modificarea anexei nr. 6 la HG nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. În prima lectură a Executivului se va afla un proiect de hotărâre privind acordarea de granturi în industria prelucrătoare.

Printr-o altă hotărâre, Guvernul va aproba plata contribuţiei financiare voluntare a României pe anul 2024 către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, din bugetul anual aprobat Secretariatului General al Guvernului pentru Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, în vederea finanţării participării României la grupul de lucru al practicienilor în domeniul achiziţiilor publice.

În analiza Executivului se va afla şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru consolidarea capacităţii instituţionale a Autorităţii Vamale Române, reorganizarea activităţii acesteia precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Guvernul va analiza şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru soluţionarea proceselor privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a proceselor privind prestaţii de asigurări sociale.

Va fi analizat şi un proiect de hotărâre pentru modificarea HG nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor şi a HG nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Un alt proiect de hotărâre care se va afla în analiza Executivului vizează alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe.

Printr-un memorandum, Guvernul va aproba negocierea Acordului de împrumut (Împrumut pentru politici de dezvoltare privind managementul fiscal şi creşterea verde) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi a semnării acestuia şi acordarea împuternicirii de semnare ministrului Finanţelor. Un alt memorandum vizează aprobarea negocierii unui tratat între România şi Republica Populară Chineză privind transferarea persoanelor condamnate, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel