UPDATE: Una dintre femeile împușcate la ședința unui bloc din Roma era prietenă cu premierul Giorgia Meloni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
O ședință de locatari s-a sfârșit cu o tragedie, în capitala Italiei, Roma.

Trei femei, inclusiv o prietenă a premierului italian Giorgia Meloni, au fost ucise duminică, când un bărbat a scos o armă şi a deschis focul la o întâlnire a locuitorilor unui bloc din Roma. Meloni a făcut publică pe Instagram, duminică seara, o fotografie cu ea alături de Nicoletta Golisano, una dintre victime. "Pentru mine va fi mereu aşa frumoasă şi fericită aşa", a scris Giorgia Meloni alături de fotografie. "Nu este corect să mori aşa".

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Giorgia Meloni (@giorgiameloni)

Poliţia a arestat un bărbat în vârstă de 57 de ani care a fost imobilizat de alte persoane după atacul armat care a avut loc în cursul unei întâlniri desfăşurate la un bar din cartierul Fidene. Suspectul este un localnic care fusese implicat într-o serie de dispute cu asociaţia de locatari, a declarat un martor pentru Rai News.

"A intrat în cameră, a închis uşa şi a strigat 'Vă omor pe toţi', apoi a început să tragă", a declarat martorul, citat de agenţia italiană de presă Ansa. Alte patru persoane au fost rănite în cursul incidentului, dintre care cel puţin una grav. Giorgia Meloni a spus că un poligon de tragere din care suspectul luase arma folosită în atac a fost închis şi pus sub investigaţie de către autorităţi.

Știrea inițială

Un bărbat ar fi deschis focul duminică la o şedinţă de locatari la Roma, omorând trei femei şi rănind alte patru persoane, unele dintre ele grav, au relatat media italiene, citând martori, conform Agerpres. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost în cele din urmă imobilizat de alţi participanţi la întâlnire, care se desfăşura într-un bar din capitala Italiei, fiind apoi predat poliţiei.

Anterior, el i-ar fi ameninţat pe colocatarii săi. Duminică dimineaţă, a reuşit să sustragă un pistol dintr-un poligon de tragere, pe care l-a folosit în atac. Într-o postare pe Twitter, primarul Romei, Roberto Gualtieri, a transmis condoleanţe rudelor victimelor, spunând că atacul "a fost un incident violent extrem de grav".

Trei morţi şi doi răniţi, într-un nou incident cu armă de foc într-un campus universitar din Idaho, SUA

Un incident cu armă de foc produs duminică noaptea în campusul Universităţii Virginia (estul SUA) s-a soldat cu trei morţi şi doi răniţi, a anunţat poliţia pe Twitter, care a avertizat că suspectul este încă în libertate, înarmat şi periculos, relatează Reuters şi AFP. 

Poliţia universităţii a identificat drept suspect pe studentul Christopher Darnell Jones, precizând că mai multe agenţii sunt implicate în căutarea acestuia.

Jones purta o jachetă purpurie, pantofi roşii şi jeanşi albaştri şi ar putea conduce un SUV negru, potrivit autorităţilor. Acesta este cel mai recent incident dintr-o serie de violenţe armate în colegiile şi campusurile universitare din SUA în ultimii ani.

Din nou, este vizat Al Doilea Amendament al Constituţiei care garantează dreptul de a purta arme

În paralel, în statul Idaho (vest) poliţia a anunţat că anchetează un incident separat după descoperirea corpurilor a patru studenţi într-o casă din oraşul Moscow, în apropierea Universitatea statului Idaho, aparent fiind vorba de victimele unei omucideri.

Vărsarea de sânge a alimentat dezbaterea despre restricţii mai dure privind accesul la arme de foc în Statele Unite, unde Al Doilea Amendament al Constituţiei garantează dreptul de a purta arme.

Vezi și - Atac armat în SUA, la un liceu din Saint-Louis (Missouri). Cel puţin două persoane au murit și 6 au fost rănite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel