Ședință cu liderii PNL. Klaus Iohannis, încălcare a Constituției? Lucian Bolcaş: E o interpretare aberantă a Curţii Constituţionale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Klaus Iohannis - PNL
Klaus Iohannis - PNL
Avocatul Lucian Bolcaş a comentat, pentru cititorii DC News, asupra şedinţelor politice la care participă preşedintele Klaus Iohannis, alături de liderii PNL, în condiţiile în care campania electorală pentru alegerile prezidenţiale nu a început încă. 

- Domnule Lucian Bolcaş, acţiunile politice ale preşedintelui Klaus Iohannis, alături de PNL, din ultima perioadă, se încadrează sau nu în limitele constituţionale?

- Există o interpretare absolut aberantă a Curţii Constituţionale încă din 2007, dacă-mi aduc aminte, prin care se spune că este normal ca preşedintele României să ţină legătura cu partidul care l-a sprijinit. Formele în care se poate ţine această legătură, modul în care există o decenţă constituţională în a păstra o asemenea legătură nu este reglementat de CCR, ci de bunul simţ. Ne-am obişnuit ca domnul Klaus Iohannis să-şi bage bocancii în Constituţie, urmând calea deschisă de Traian Băsescu. Dacă Parlamentul, care era chemat ca element de bază al democraţiei, să apere aceste dispoziţii constituţionale nu a reacţiont la aceste încălcări, mai ales în ultima perioadă, evident că este o cale liberă pentru a se acţiona în acest mod total neconstituţional.

- În ce context a venit decizia Curţii Constituţionale la care faceţi referire?

- Decizia CCR a venit, la acel moment, în contextul primei suspendări a lui Traian Băsescu. Una dintre acuzele pe care comisia care a redactat materialul prezentat Parlamentului pentru suspendare a fost faptul că participă la viaţa politică a Partidului Democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel