Ședință comună între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ședință comună între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova  /  Sursă foto: Facebook Guvernul Republicii Moldova
Ședință comună între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova / Sursă foto: Facebook Guvernul Republicii Moldova
Premierul Florin Cîțu a avut o discuție cu Natalia Gavrilița, proaspătul prim-ministru de la Chișinău.

Guvernul condus de premierul Florin Cîțu va avea o ședință comună cu proaspătul Guvern al Republicii Moldova. Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică cu primul ministru al României, potrivit unui comunicat emis de autoritățile din Republica Moldova:

„Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică, în această seară, cu premierul României, Florin Cîțu. Natalia Gavrilița i-a mulțumit omologului său pentru mesajul de felicitare și de susținere exprimat în ziua învestirii noului Guvern.

Totodată, Natalia Gavrilița a mulțumit guvernului României pentru suportul acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru donațiile de motorină, vaccinuri anti-COVID, echipamente dar, mai ales, pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.“, precizează comunicatul.

Ședință comună de guvern

„Cei doi premieri au agreat demararea pregătirii unei ședințe comune de guvern la Chișinău. O altă temă abordată a fost reluarea și extinderea acordului interguvernamental pentru asistență tehnică nerambursabilă. Părțile au agreat crearea unui grup de lucru la nivel tehnic pentru pregătirea acordului.

Florin Cîțu și-a exprimat tot suportul pentru noul Guvern de la Chișinău prin dispunerea de a începe imediat lucrul pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.“, se mai arată într-un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.

Republica Moldova are Guvern. Executivul condus de Natalia Gavrilița a primit votul de încredere al Parlamentului 

Parlamentul Republicii Moldova a dat vineri votul de încredere guvernului condus de Natalia Gavriliţă, şefa noului guvern nominalizată de preşedinta Maia Sandu, transmite presa de peste Prut, citată de Agerpres.

Guvernul a primit 61 din cele 101 de voturi ale legislativului de la Chişinău, toate voturile pentru venind din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS). BCS și Partidul Șor nu au susținut noul Guvern.

„Săptămâna viitoare vom avea primele ședințe de Guvern și promitem să începem cu curățirea instituțiilor de stat. Vom numi în funcții persoane integre și profesioniste. Știm ce avem de făcut, sarcina e clară. Nu va fi ușor, dar ne vom isprăvi”, a declarat premierul Natalia Gavrilița (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel