Securitate cibernetică. Ana Birchall: România, una dintre cele mai dezvoltate țări
Deputatul PSD Ana Birchall a susţinut că România este în momentul de faţă una dintre ţările cele mai bine dezvoltate în domeniul securităţii cibernetice, subliniind că acest trend trebuie menţinut şi dezvoltat la maximum şi în viitor.
"România este în momentul de faţă una dintre ţările cele mai bine dezvoltate în domeniul securităţii cibernetice, un trend pe care trebuie să îl menţinem şi dezvoltăm la maximum şi în viitor. În faţa procesului de modernizare şi adaptare continuă la contextul extern şi la noutăţile pe care acesta le aduce, România trebuie să răspundă într-o manieră activă atât la provocările convenţionale, cât şi la cele emergente, asimetrice sau din sfera războiului hibrid, a căror dezvoltare dinamică impune nu doar grade sporite de atenţie şi de conştientizare, dar şi măsuri care să creeze instrumentele necesare", a declarat deputatul social-democrat Ana Birchall în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit unui comunicat.
Deputatul PSD a arătat că a susţinut în mod constant şi la toate nivelurile necesitatea consolidării securităţii cibernetice, inclusiv în timpul mandatului de ministru delegat pentru Afaceri Europene, atât referitor la cooperarea constantă dintre sectorul public şi cel privat, dar şi la necesitatea implementării, la nivel naţional, a unor standarde minimale procedurale şi de securitate pentru infrastructurile cibernetice.
"România are un istoric bogat ca actor relevant în plan european şi internaţional în domeniul securităţii cibernetice, beneficiind de un cadru strategic în domeniul securităţii cibernetice care stabileşte liniile directoare pentru instituţiile implicate în asigurarea infrastructurii cibernetice de interes naţional împotriva ameninţărilor provenite din spaţiul virtual", a afirmat Birchall, scrie Agerpres.
Deputatul PSD a punctat nevoia de a include securitatea cibernetică în rândul priorităţilor preşedinţiei române a Consiliului UE în primul semestru al anului 2019.
"O conduită responsabilă presupune adaptarea continuă la schimbările apărute şi o cooperare continuă la toate nivelurile, de la cel interstatal, la cel naţional. Într-o societate din ce în ce mai interconectată sub influenţa globalizării, avem nevoie să putem înţelege şi controla avansul tehnologic, nu să permitem ca acesta să devină o armă împotriva noastră", a mai precizat Ana Birchall.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News