Sectorul 4 vs REBU. Scandal cu iz de șantaj și amenințări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
A fost declanșată starea de alertă în Sectorul 4, după ce Primăria a sistat contractului de salubritate cu REBU.

Comitelul local pentru situații de urgență al Sectorului 4 a fost convocat de două ori în două zile. Motivul? Operatorul de salubritate cu care Primăria Sectorului 4 colabora, al cărui contract expira în 10 aprilie, a ridicat 1.600 de pubele de la persoane fizice, fără a le înapoia pentru a asigura continuitatea colectării gunoiului, susține primarul Daniel Băluță. Acesta a vorbit despre această situație și zilele trecute în cadrul emisiunii DCnews LIVE.

”Asistăm parcă la niște scene desprinse din filme”, a afirmat primarul Sectorului 4. Acesta susține că societatea de salubritate creează haos printre locuitorii Sectorului prin ridicarea pubelelor, acțiune care continuă, după cum ne-a mărturisit edilul: ”ridică din ce în ce mai multe pubele”.

În cadrul unei ședinte a Comitetului Local pentru situații de urgență, care a avut loc miercuri, părțile păreau să fi ajuns la un acord. Joi, însă, a fost declarată starea de alertă.

Primăria a adoptat un program de măsuri care urmează să fie aplicat începând de vineri. 

"Am pregătit pentru ziua de mâine un număr de utilaje, deja cele 1.600 de pubele care au fost furate de SC Rebu SA au fost înlocuite cu altele. Am suplimentat cu utilaje, avem pubele, solicităm și Primăriei Capitalei sprijin din punctul acesta de vedere", a spus Daniel Băluță.

Șantaj și amenințări

Edilul acuză firma de salubritate de șantaj. Mai mult, acesta a mărturisit, în cadrul unei conferințe, faptul că familia sa a fost amenințată, fără să dezvăluie însă de către cine.

”Au apărut acte nerevendicate la adresa mea și a familiei mele, copilul a fost amenințat că va fi răpit, iar eu amenințat cu moartea.”, a afirmat primarul.

Se lasă cu plângeri penale

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat că Primăria a dat în judecată REBU pentru mai multe motive.

"Am dat în judecată REBU pentru înşelăciune, nu au respectat legislaţia, nu au dat documentaţia, nu ne-au dat pubelele şi utilajele pentru că la încheierea contractului, societatea este obligată să le prezinte primăriei. (...) Societatea ne-a anunţat că în ciuda faptului că suntem sub contract, nu va mai ridica gunoiul. Este un şantaj la care REBU achiesează.", a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă.

Primarul este susținut de opoziție în demersuri.

Momentan, firma de salubritate REBU nu și-a exprimat poziția cu privire la situația în care sunt puși locuitorii Sectorului 4. Punctul de vedere al societății va fi adus în vederea cititorilor DCnews, imediat ce va fi exprimat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel