Urmărește emisiunea live
Sectorul 1: Toate arterele principale, deszăpezite până la carosabil
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Primăria Sectorului anunță că  pe toate străzile Sectorului 1 circulația se desfășoară în condiții normale. 554 de tone de sare și 263 de tone clorură de calciu au fost  împrăștiate pe străzi noaptea trecută.

Toate arterele principale și majoritatea străzilor secundare din această zonă administrativă au fost curățate până la carosabil. În cursul nopții, 71 de utilaje și 181 de muncitori au acționat pentru îndepărtarea zăpezii și pentru prevenirea formării de polei. Utilajele Companiei Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1, au împrăștiat pe străzi, noaptea trecută, 554 de tone de sare și 263 de tone clorură de calciu.

În prezent, 36 de utilaje și 274 de muncitori acționează pe unele străzi secundare ale Sectorului 1, cuprinse în Urgența 2. În funcție de evoluția condițiilor meteo, numărul de utilaje și de muncitori va fi suplimentat.

Primăria Sectorului 1 face un apel către cetățeni ca în această perioadă să poziționeze autoturismele astfel încât să fie permis accesul utilajelor de deszăpezire, pluguit, combaterea poleiului, încărcat şi transport zăpadă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ninsori și viscol în București și alte 12 județe. Pentru Municipiul București, codul portocaliu intră în vigoare pe 26 februarie, ora 10:00 și este valabil până pe 27 februarie, orele 14:00.

În intervalul menționat, în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55...65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită.

[citeste si]

Potrivit programului de deszăpezire aprobat de Consiliul Local Sector 1, 82 de utilaje dotate cu aparatură de ultimă generație (auto-cisterne, unimog-uri etc) ale Companiei Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire sunt gata să intervină, imediat ce condițiile meteo o vor impune. Utilajele sunt dotate cu sistem GPS, care permite monitorizarea în timp real a operațiunii de deszăpezire.

Totodată, 545 de muncitori zilnic (190 de muncitori pe tura de noapte și 355 pe tura de zi) vor acționa pentru îndepărtarea manuală a zăpezii de pe trecerile de pietoni, din staţiile RATB, refugii RATB, căi de acces în instituţiile publice etc.)

Intervenţia Romprest în acţiunea de deszăpezire din această iarnă se va face după următorul program:

Urgenţa 1: vizează arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde acţiunea de deszăpezire se aplică imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice şi se finalizează în maximum 4 ore de la încetarea lor.

De asemenea, prevede şi asigurarea accesului în siguranţă la/de la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie (sănătate, alimentaţie publică, învăţământ, asigurare energie electrică, termică, transport în comun), dar şi acţionarea la refugiile pietonale ale staţiilor RATB, în maximum 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice.

Urgenţa 2: vizează acţionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse în Urgența 1, în maximum 8 ore de la încetarea intemperiilor.

La nivelul Sectorului 1, au fost luate în calcul pentru acest sezon de iarnă 21 de puncte fixe unde vor fi poziţionate utilaje pregătite să intervină, după cum urmează: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi MOL), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda),Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), B-dul Bucureștii Noi (staţia de carburanţi OMV), Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi OMV).

În funcție de evoluția condițiilor meteo, vom reveni cu amănunte referitoare la deszăpezirea străzilor din Sectorul 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel