Urmărește emisiunea live
Secția pentru procurori a CSM a suspendat judecata acțiunii disciplinare a lui Ovidiu Popescu
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
CSM a suspendat judecata în cazul procurorului care nu ar fi permis polițiștilor să pătrundă în casa lui Dincă.

Consiliul Suprem al Magistraturii a suspendat judecata acțiunii disciplinare a procurorului Ovidiu Popescu, care nu ar fi permis polițiștilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă. Conform Mediafax, Judecata a fost suspendată până când va fi soluționat dosarul penal de la SIIJ.

„Suspendă judecata cauzei privind acțiunea disciplinarp formulată de Inspecția Judiciară față de Popescu Cristian Ovidiu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Jidecătoria Caracal, până la soluționarea în mod definitiv a cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2204/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - SIIJ”, se arată în minuta Secției pentru procurori.

Decizia poate fi atacată

Cristian Popescu a fost pus sub acuzare, în septembrie, de către procurorii Secției de anchetă pentru abuz în serviciu, în legătură cu intervenția în cazul Alexandrei Măceșanu. Procurorul nu ar fi permis polițiștilor să pătrundă în casa lui Dincă, la percheziții, până la 6 dimineața.

Ulterior, Inspecția Judiciară a demarat o cercetare disciplinară, trimisă către secția pentru procurori, pentru a lua o decizie asupra acesteia. La ședința de ieri, procurorii CSM au suspendat judecata cercetării disciplinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel