"Secta Pomohaci". Tineri, într-o campanie online pentru preotul dat afară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cristian Pomohaci a fost exclus din preoție, lucru care i-a deranjat pe mulți credincioși care au lansat o campanie de spălare a imaginii acestuia.

Ultima acțiune în apărarea lui Cristian Pomohaci este reprezentată de o serie de mărturii filmate și publicate de Youtube în care oamenii au cuvinte de laudă la adresa fostului preot. Canalul de Youtube se numește "Vocea enoriașilor". Tineri, persoane mai în vârstă, oameni care locuiesc la țară sau la oraș, bărbați sau femei, toți cer un singur lucru: să se facă dreptate pentru că "nimic din ce s-a speculat nu este adevărat". De precizat că la aceste clipuri nu pot fi lăsate comentarii pentru că au fost dezactivate de cei care le-au postat.

Amintim că un memoriu semnat de 1.700 de susținători ai preotului Cristian Pomohaci în care cer sprijin pentru "restabilirea adevărului" și stingerea "nebuloasei create de anumite cercuri interesate de a întreţine atmosfera de tulburare" a fost depus la Patriarhia Ortodoxă și la Arhiepiscopia Alba Iulia.

"Datorită unor forţe înrăite, care se vede clar că îşi urmăresc un scop prestabilit, este aruncată asupra noastră batjocura, râsul şi desconsiderarea ca şi cum am fi un grup de răufăcători. Am înţeles acestea, mai bine, după deplasarea noastră la Episcopia din Alba Iulia (26.06.2017), când am aflat că ni se spune 'secta lui Pomohaci'. Să ne ferească Dumnezeu de o astfel de perspectivă pentru Biserica Ortodoxă din România – de a alunga creştinii ortodocşi spre diferite secte religioase, mişcări spirituale ş.a., încercându-se chiar din interior să se dezmembreze, să se surpe BOR, cu susţinereacu forţele externe, vrăjmaşe din ţară şi dinafară, prin subminarea prestigiului şi al autorităţii unor preoţi, a unor biserici, precum şi al creştinilor", se arată în memoriu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel