Secretul care face piureul pufos
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ştii care este secretul unui piure de cartofi pufos? 

Dacă eşti unul din aceia care s-au săturat de piureul de de cartofi uscat ţi înecăcios, vei încerca această reţetă şi nu vei mai vrea să-l găteşti altfel decât aşa! E foarte simplu de preparat şi îl poţi mânca chiar şi aşa, ca atare, simplu, dacă eşti pe fugă sau vrei doar o gustare.

Ai nevoie de:

6-8 cartofi

sare

1/2 cană lapte

120 g brânză gruyere

o mână de busuioc proaspăt

o mână de pătrunjel proaspăt

2 căţei usturoi pisaţi

1 lingură unt sau ulei măsline piper

Mod de preparare:

După ce s-au fiert cartofii şi îi scurgi, dacă îi pui înapoi în oală şi îi laşi pe flacăra la minim pentru a-i usca, va fi o mare diferenţă. Durează doar un minut-două, dar trucul are rolul de a îndepărta excesul de apă care a mai rămas în cartofi. Acum poţi începe să găteşti reţeta.

Curăţă şi taie cartofii în jumătăţi. Acoperă cu apă şi lasă la fiert la flacără medie până când se înmoaie. Scurge bine. Acum, faci exact ce te-am învăţat mai sus: pui cartofii înapoi în tigaie pentru 1-2 minute. Zdrobeşte-i, cu mixerul, furculiţa sau ce ai la îndemână. De preferat un mixer, toruşi. Adaugă atâta lapte cât ai nevoie pentru un piure pufos. Dă brânza pe răzătoarea mare şi arunc-o în piure. Adaugă untul şi lasă-l să se topească. Apoi, pune şi usturoiul, pătrunjelul şi busuiocul în mixer şi amestecă până devine o compoziţie omogenă.

Tot amestecul trebuie să stea şi la cuptor. Nu mult. Doar un sfert de oră, într-un vas uns cu unt, pentru un gust complet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel