Secretele medicinei tradiționale: iată câteva medicamente naturiste care sunt în fiecare bucătărie
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Secretele medicinei tradiționale, iată câteva medicamente naturiste care sunt în fiecare bucătărie. Sursa foto: freepik.com
Secretele medicinei tradiționale, iată câteva medicamente naturiste care sunt în fiecare bucătărie. Sursa foto: freepik.com
Aproape zilnic, fiecare persoană se confruntă cu anumite boli sau afecțiuni care necesită tratament. 

Este aproape imposibil să ai toate medicamentele la îndemână. Dar nici nu este necesar. În orice bucătărie, poți găsi o mulțime de medicamente naturiste, care te vor ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate.

Legumele, fructele și condimentele sunt folosite, în fiecare zi, în prepararea bucatelor. Dar natura a înzestrat majoritatea produselor naturiste cu o serie întreagă de proprietăți utile pentru sănătatea umană.

Iată care sunt medicamentele naturiste care se află în aproape fiecare bucătărie.

Pune pastă de dinți pe unghii: trucul japonez care face minuni

Ceapă pentru arsuri minore. Dacă ți-ai fript accidental mâna în timp ce gătești, atunci știi că, dacă ții zona afectată sub apă rece timp de câteva minute, acest lucru va reduce semnificativ durerea.

Cu toate acestea, pentru vindecarea rapidă, este necesar să folosești alte mijloace. De exemplu, aplică câteva inele de ceapă pe locul arsurii și fixează-le cu un bandaj de tifon, astfel încât pielea să poată „respira” și procesul de regenerare să decurgă mai repede. Această metodă poate fi folosită doar pentru arsuri foarte ușoare, când nu există leziuni grave ale pielii, ci doar o ușoară roșeață.

Dietele nu sunt întotdeauna eficiente? Urmează șase reguli, dacă vrei slăbești fără să dăunezi sănătății

Ulei de susan pentru congestie nazală. Uleiul de susan este bogat în calciu, cupru, fier, magneziu, vitaminele B6 și E, zinc și acizi grași nesaturați. Dacă ai nasul înfundat, pune ulei de susan într-o sticlă cu pulverizator și folosește-l ca un spray nazal obișnuit.

După doar câteva utilizări, vei începe să respiri liber pe nas. Proprietățile vindecătoare ale uleiului de susan sunt mai pronunțate și apar mai repede decât cele ale picăturilor nazale din farmacie.

Anason și legume împotriva bufeurilor. Simptomele neplăcute, asociate menopauzei, pot fi reduse sau eliminate complet cu două pahare de suc de legume proaspăt stoarse. Pregătește  o băutură din țelină, roșii, castraveți, mărar și anason.

Ingredientele valoroase ale acestui suc pentru suc au un efect benefic asupra bufeurilor neplăcute, fără a interfera în niciun fel cu terapia de substituție hormonală. Dacă nu-ți place să bei sucul mai multor legume, mănâncă o mână de semințe de anason de două ori pe zi.

Opt motive pentru care ar trebui să bei suc de mere: beneficiile băuturii pentru sănătate și bunăstare

Frunze de dafin pentru durerea de urechi. Eucaliptolul, conținut în frunza de dafin, are efecte antiinflamatorii și analgezice. Se fierb două-trei frunze de dafin în 60 de mililitri de apă timp de 15 minute, apoi se strecoară. Un tampon de vată se înmoaie în acest decor călduț, apoi se introduce în ureche. Lasă tamponul de vată în ureche peste noapte.

Banane pentru crampe musculare. Transpirația excesivă poate provoca crampe bruște, deoarece magneziul, un mineral important pentru mușchi, este eliminat din organism. Crampele nocturne sunt și mai neplăcute atunci când te trezești de la o durere ascuțită în mușchii picioarelor.

Primul ajutor este masarea zonei afectate cu ulei de magneziu. Cu toate acestea, pentru a evita crampele, trebuie să consumi alimente bogate în acest mineral: banane, legume cu frunze verzi, semințe de dovleac, fasole, linte, macrou, avocado, smochine și ciocolată neagră.

Adaugă mărar în dietă și îți vei îmbunătăți sănătatea

Ardei iute pentru tensiune și dureri musculare. Efectul său benefic se datorează capsaicinei, un ingredient din ardeiul iute, care activează circulația sângelui și acționează ca un analgezic. Pentru a ameliora rapid durerea, pregătește ulei pentru masaj: amestecă o lingură de ardei iute dat prin răzătoare cu 250 de mililitri de ulei vegetal. Așteaptă 10 minute, astfel încât ingredientele să fie bine legate.

Amestecul se toarnă într-un bol ceramic și se lasă să se răcească. Apoi puneți mănuși și masați uleiul în zona dureroasă. 

Ai mâinile reci, părul uscat și pielea palidă? Verifică, imediat, dacă ai deficit de fier

Cartofi pentru durerile articulare. Căldura stimulează circulația sângelui și a limfei în organism, ceea ce are un efect analgezic. Cartofii rețin căldura mai mult timp și, prin urmare, sunt ideali pentru a fi utilizați ca analgezic pentru a reduce disconfortul la nivelul articulațiilor și coloanei vertebrale.

Fierbere cartofii cu coajă, apoi zdrobește-i într-un piure. Răspândește piureul pe o pungă, apoi învelește punga cu un tifon. Pe articulația dureroasă se așează o hârtie absorbantă, iar deasupra se pune compresa cu piureul de cartofi și se lasă să acționeze. De îndată ce simți că piureul s-a răcit puțin, îndepărtează tifonul și așează punga cu piureul de cartofi direct pe zona dureroasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel