Moștenire de la Ceaușescu de care ar trebui să se folosească Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Palatul Parlamentului din București (cunoscut înainte de 1989 sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului), un obiectiv important al Capitalei și totodată a doua ca mărime din lume, care se poate vedea şi de pe Lună, ascunde, deopotrivă, legende şi poveşti adevărate. Despre secretele acestui edificiu în care, în prezent, funcționează Parlamentul României a vorbit pentru DC News, fostul senator Marius Marinescu, prieten și coleg în forul legislativ cu regretata arhitectă Anca Petrescu, cea care la doar 31 de ani a fost aleasă să proiecteze Casa Poporului. După o primă dezvăluire legată de Parcul Republicii, care nu a ajuns să fie finalizat și cea legată de heliportul dorit de Nicolae Ceaușescu la Casa Republicii, care a rămas doar la stadiul de proiect, Marius Marinescu vorbește despre platforma din fața Casei Republicii, care, în opinia sa, ar fi "cea mai bună locație pentru manifestațiile prilejuite de Ziua Națională a Românei".

De data aceasta, fostul senator Marius Marinescu amintește despre o platformă pe care s-ar urma să fie instalată tribuna oficială cu ocazia manifestărilor de 23 August. 

[citeste si]

"În fața Casei Republicii, spre Piața Constituției, este amplasată o platformă pe care urma să fie instalată tribuna oficială cu ocazia manifestărilor de 23 August.

Ca să ajungă la tribună, cuplul Ceaușescu și membrii CPEx ar fi fost aduși printr-un tunel subteran, care, și în prezent, leagă Casa Republicii de platformă.

Demnitarii erau urcați la tribună cu liftul.

Cred că este ceea mai bună locație pentru manifestațiile prilejuite de Ziua Națională a Românei", a declarat Marius Marinescu.

Fostul senator a ținut să precizeze că a intrat în posesia informațiilor de mai sus prin bunăvoința d-lui gen. Adrian Eugen Cristea, șeful Securității prezidențiale, d-lui Mihai Mitran, colonel în Securitatea prezidențială, d-lui colonel Mihai Bartoș, executantul și coordonatorul militar al lucrărilor la Casa Republicii, și a regretaților d-na arhitect Anca Petrescu și dl Ștefan Andrei, fost ministru de Externe, dar și din alte mărturii și documente.

Mai multe dezvăluiri și detalii se pot afla din volumul Cartierul interzis - Cartierul Primăverii.

Vezi AICI imagini de la ultima paradă prilejuită de sărbătorirea zilei de 23 August, din 1989

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel