Secretele care unor deserturi care nu îngrașă: „Sună contraintuitiv să mănânci mai mult desert pentru a pierde în greutate”. Ce trebuie să faci
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: captură video youtube
Foto: captură video youtube
Multe diete stricte vor încerca să vă spună că ar trebui să vă abțineți de la dulciurile sau deserturile preferate pentru a pierde în greutate.

Cu toate acestea, suprimarea nu numai că îți răpește mâncarea care îți aduce bucurie, dar adesea se întoarce împotriva obiectivelor tale de slăbire pe termen lung.

Dacă ești iubitor de desert, dar vrei să slăbești, există o mulțime de obiceiuri sănătoase pe care dieteticienii le recomandă, pentru a nu fi nevoie să renunți la dulciurile tale preferate.

Optează pentru deserturi controlate în porții

Doar pentru că încerci să slăbești nu înseamnă că trebuie să încetezi să mănânci desert. În schimb, acordă atenție dimensiunilor porțiilor.

„În timp ce consumul de cantități adecvate de desert poate face parte dintr-o dietă favorabilă pentru pierderea în greutate, consumul de porții mari poate funcționa împotriva obiectivelor tale de sănătate.”, spune experta Lauren Manaker, autoarea cărții The First Time Mom's Pregnancy Cookbook.

Savurează o ceașcă de ceai verde împreună cu desertul tău

Este posibil să nu asociați automat ceaiul cu consumul de desert, dar combinația celor două poate fi nu numai delicioasă, ci și mai sănătoasă. Acesta este motivul pentru care Manaker sugerează să încerci ceaiul verde.

„Ceaiul verde conține cofeină și un compus numit EGCG, ambele s-a dovedit că susțin pierderea în greutate”, spune Manaker.

Dulceața naturală a fructelor

Dacă sunteți un fan al fructelor, încercați să vă bazați pe ele ca opțiune de desert.

„Mâncarea fructelor poate ajuta la satisfacerea poftei de dulce, oferind corpului tău fibre satisfăcătoare, care pot ajuta la controlul apetitului și la promovarea sațietății. Sau poți face deserturi simple pe bază de fructe, cum ar fi un sorbet de kiwi și portocale”, spune Manaker.

Acordați-vă permisiunea deplină de a mânca orice desert

Uneori, limitându-ne prea mult pentru a slăbi putem obține un rezultat opus.

„Când limităm consumul și nu ne permitem să mâncăm alimentele pe care le dorim, pofta nu va face decât să crească”, spune Taylor Wesely, proprietarul Radiate Nutrition LLC. „Pofta va continua să crească până când, cel mai probabil, vei ceda. În acest moment, este mai probabil să mănânci mai mult din desertul propriu-zis decât dacă l-ai fi mâncat imediat.”

„Sună contraintuitiv să mănânci mai mult desert pentru a pierde în greutate, dar te poate ajuta cu adevărat să menții pierderea în greutate pe termen lung”, continuă Wesely. „Cu cât cedezi mai des poftelor tale și mănânci desert, cu atât obiceiul devine mai puțin „special”. În timp, te vei gândi mai puțin la asta și dimensiunile porțiilor tale vor deveni în mod natural mai mici. Acest lucru este valabil mai ales atunci când asociezi acest comportament cu o dietă bogată în nutrienți și cu o activitate fizică regulată.”

Mănâncă întotdeauna o masă bogată în nutrienți înainte de desert

De asemenea, este important să vă mâncați desertul după ce ați avut deja o masă bogată în nutrienți pentru cină. Dacă încercați să mâncați desert pe stomacul gol sau după o masă lipsită de nutrienți, acesta poate avea unele efecte negative asupra obiectivelor dumneavoastră de sănătate.

„Săritul peste mese te transforma într-o victimă atunci când un desert este plasat în fața ta, deoarece este o reacție normală să mănânci în exces, pentru a acoperi caloriile pierdute de care corpul tău are nevoie”, spune Wesely. „De asemenea, consumul de mese bogate în carbohidrați, în special cele care conțin carbohidrați rafinați, îți ridică rapid glicemia. Aceste tipuri de mese îți vor crește și apetitul pentru deserturi cu zahăr”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel