Secretarul general al OCDE, vizită la Bucureşti. Întâlniri cu președintele Iohannis şi premierul Ciucă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, efectuează, vineri, o vizită oficială la Bucureşti. 

Secretarul general al OCDE va fi întâmpinat în cursul dimineţii de premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria, unde vor avea o întrevedere oficială. De la ora 10,30 este programat evenimentul de lansare a studiului 'Economic Survey of Romania', în cadrul căreia vor lua cuvântul cei doi oficiali, conform Agerpres.

Primit la Palatul Cotroceni, de la ora 13,00

Mathias Cormann va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, de la ora 13,00. Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, marţi, decizia Consiliului OCDE de lansare a negocierilor de aderare cu România.

'Salut călduros decizia OCDE de astăzi de deschidere a negocierilor de aderare cu România. Mulţumesc secretarului general Mathias Cormann şi statelor membre pentru susţinerea candidaturii României! Rămânem angajaţi să atingem obiectivul aderării la OCDE, cu energie şi determinare', a scris şeful statului pe Facebook.

Şi Guvernul a salutat decizia Consiliului OCDE privind lansarea negocierilor de aderare cu România, subliniind într-un comunicat de presă că, prin această decizie, ţara noastră se apropie semnificativ de atingerea unuia dintre obiectivele sale strategice de politică externă, unanim împărtăşit şi asumat constant la cel mai înalt nivel al statului, şi anume, obţinerea statutului de membru al Organizaţiei. 

Citește și Câciu: România nu se află în risc de recesiune şi nici în situaţia de a apela la sprijinul Fondului Monetar Internaţional (FMI)



"Nu există riscul de a apela la sprijinul FMI şi nici riscul de recesiune. Am auzit tot felul de afirmaţii. Riscul de recesiune, în cazul în care dobânzile şi inflaţia cresc, se întâmplă atunci când dobânzile sunt mult peste inflaţie, ceea ce a fost cazul crizei din 2010 când dobânzile erau la 10% şi inflaţia la 6%. În prezent, inflaţia este peste dobânzi. Cu alte cuvinte, în orice termeni, şi bancari, dobânzile sunt considerate real negative. Cursul valutar de astăzi este mai mic decât cursul valutar din noiembrie, e adevărat nu cu mult. Este o situaţie grea prin care trece România.", a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

"OCDE a făcut invitaţia oficială României de a începe negocierile de aderare"

"Nimeni nu a spus şi nu a venit la guvernare într-o exuberanţă, că de acum încolo va fi paradis. Poate ceilalţi care au fost la guvernare v-au spus că e fantastic. Nu, am venit să stabilizăm ţara şi să avem finanţare. Încrederea investitorilor există şi vor să finanţeze economia şi vor să o dezvolte. Ieri, OCDE a făcut invitaţia oficială României de a începe negocierile de aderare. Deci, suntem într-o situaţie foarte bună, pieţele sunt stabile, apetitul investitorilor şi pentru titlurile de stat interne, dar şi pentru bondurile externe, este foarte ridicat", a subliniat demnitarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel