Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la ceremonia de învestire a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se află la ceremonia de învestire a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se află astăzi, la Ankara, la ceremonia de învestire a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan reales a treia oară, pe care va încerca să îl convingă să accepte intrarea Suediei în Alianţa Nord-Atlantică. 

Turcia nu a ratificat nici până acum, în Parlamentul său, intrarea Suediei în NATO, astfel că doar Finlanda a fost acceptată în primăvară. Pretenţiile Turciei vizează tratamentul aplicat de Suedia unor entităţi sau persoane considerate de Ankara teroriste, iar Turcia nu a fost mulţumită până acum de paşii făcuţi de Suedia.

Joi, însă, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, anunţa că, de la 1 iunie, în Suedia a intrat în vigoare o nouă legislaţie privind lupta împotriva terorismului, iar în ea sunt incluse şi elementele solicitate de Turcia. Jens Stoltenberg spune că reţinerea Turciei venea din motive de securitate naţională, aceasta fiind aliatul NATO cu cele mai multe atentate pe teritoriul său. Nici Parlamentul ungar nu a ratificat aderarea Suediei, însă lumea politică este sigură că ratificarea Budapestei va veni imediat după ce se va pronunţa Ankara, conform Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel