Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, confirmă că Medvedev l-a criticat pe Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Anders Fogh Rasmussen
Anders Fogh Rasmussen

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat miercuri, confirmând incidentul diplomatic dintre România şi Rusia la reuniunea de la Soci, că este important să fie evitată orice acţiune care ar afecta spiritul de dialog şi cooperare dintre NATO şi Rusia adus de summitul de la Lisabona.

[caption id="attachment_81220" align="alignleft" width="300" caption="Anders Fogh Rasmussen"][/caption] Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a confirmat miercuri că preşedintele rus, Dmitri Medvedev, l-a criticat pe Traian Băsescu în timpul Consiliului NATO-Rusia care a avut loc la Soci şi a menţionat că ambasadorul României la NATO, Sorin Ducaru, a răspuns acestui atac.

Întrebat într-o conferinţă de presă despre criticile dure pe care liderul de la Kremlin le-ar fi avut la adresa preşedintelui român în legătură cu declaraţiile acestuia referitoare la al Doilea Război Mondial, secretarul general al NATO a spus că "preşedintele Medvedev s-a referit la acest subiect în cadru diplomatic confidenţial şi în termeni potriviţi acestui cadru". Rasmussen a adăugat că "ambasadorul român la NATO (Sorin Ducaru - n.r.) i-a răspuns (lui Dmitri Medvedev) în acelaşi cadru şi în aceeaşi termeni".

Secretarul general al NATO a evitat să dea alte detalii. "Evident, nu voi comenta pe marginea unor astfel de chestiuni sau de neînţelegeri bilaterale", a subliniat Rasmussen.

Citește și:

Traian Băsescu, criticat dur de preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev la summit-ul Rusia-NATO de la Soci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel