Data publicării:

Secretarul de stat din Colorado: Trump se întoarce pe buletinul de vot dacă Curtea Supremă nu decide că ar trebui să fie descalificat

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Donald Trump a revenit pe buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale în Colorado, după ce un apel a suspendat hotărârea care l-a eliminat în baza unei clauze de "insurecție" din Constituția SUA.

Partidul Republican din Colorado a depus miercuri o cerere prin care a solicitat Curții Supreme a SUA să analizeze hotărârea unei instanțe inferioare care l-a descalificat pe Trump de pe buletinul de vot prezidențial, în acest stat, din cauza rolului său în revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie.

Secretarul de stat din Colorado, Jena Griswol, a anunțat că Trump va rămâne deocamdată pe buletinul de vot, care va fi tipărit pe 5 ianuarie - cu excepția cazului în care Curtea Supremă va confirma decizia instanței inferioare sau va refuza să se ocupe de apel.

Satul Colorado nu este foarte important în cadrul alegerilor primare ale Partidului Republican, însă hotărârea ar putea crea un precedent pentru o serie de alte state care vor să îl elimine pe Trump de pe buletinul de vot.

"Donald Trump s-a implicat în insurecție și a fost descalificat în conformitate cu Constituția de pe buletinul de vot din Colorado"

Cu toate acestea, Curtea Supremă din Michigan a decis deja, după Colorado, să îl lase pe fostul președinte pe buletinul de vot pentru alegerile primare din acest stat - iar acest stat din Midwest este mult mai important pentru a câștiga Casa Albă în 2024.

Louisiana a devenit cel mai recent stat în care a fost intentat un proces prin care se încearcă să-l țină pe Trump în afara buletinului de vot legat de revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu.

"Donald Trump s-a implicat în insurecție și a fost descalificat în conformitate cu Constituția de pe buletinul de vot din Colorado", a declarat Griswold într-un comunicat de presă.

"Curtea Supremă din Colorado a avut dreptate. Această decizie este acum atacată în apel", a continuat ea. "Îndemn Curtea Supremă a SUA să acționeze rapid, având în vedere că urmează alegerile primare prezidențiale", a completat aceasta.

Curtea Supremă din Colorado a suspendat decizia sa până la 4 ianuarie pentru a da timp pentru procesul de apel, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel